Egy óra gyakorlás péntekenként

2023.09.22. 19:54

Az apró, táncoló talpaknak indul balettkurzus Győrben - Fotók

Megtartották pénteken a Győri Nemzeti Színház balett-termében a Győri Balett szeptemberben induló MiniBalett kurzusának nyílt napját.

Simon Roberta

Fotó: Nagy Gábor

Izgatottan, csillogó szemekkel érkeztek péntek délután szüleikkel a táncolni vágyó gyerekek a győri színház épületébe. A Győri Balett évek óta nagy figyelmet fordít a fiatalabb generációra a Táncitánci program keretében. Tavaly elindultak a társulat stúdiójában a matiné szombatok alkalmával a MiniBalett és a szintén kicsiknek szóló Wobbelyoga órák. A nagy érdeklődésre való tekintettel úgy döntöttek, hogy elindítják idén az első MiniBalett kurzust, amelyen a 5-8 éves korosztály elsajátíthatja a klasszikus balett alapjait. Az órákat heti rendszerességgel Szalai Judit táncművész tartja majd, néha egy-két meglepetésvendéggel.

Egy óra gyakorlás péntekenként

A Győri Balett tagjai izgatottan várták a legkisebb balettrajongókat. A győri színház művészbejáróján át egyenesen a táncművészek öltözőjében találták magukat a gyerekek, ahol alaposan szemügyre vehettek mindent. Miután mindeki készen állt az első, bemelegítő órára, elindult a népes csapat a hatalmas tükrös próbaterembe, ahol Velekei László a Győri Balett igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően Szalai Judit, a projekt szakmai felelőse és oktatója számolt be az idei év újdonságáról, valamint a kurzus részleteiről a szülőknek.
- A MiniBalett hiánypótló és rendkívül fontos az együttes életében. Korábban a Győri Balett Stúdiójában a tavaly indult Matiné szombatok keretében tartottunk órákat a tehetséges, aprólábú táncosoknak. Idén viszont tanfolyammá alakítottuk át, amelynek nyílt és egyben beiratkozó napjára már nagyon készültünk - fejtette ki Szalai Judit, aki minden héten pénteken 16:30 és 17:30 között várja a táncos kedvű fiúkat és lányokat.

A jövő táncosai

- Október 6-tól kezdődik a tanfolyam, amelyen játékos keretek között ismerkedhetnek meg a gyerekek a balett alapjaival, de biztosítjuk számukra a legjobb környezetben a magas szakmai ismereteket is. Havonta egyszer egy meglepetés vendég is csatlakozik hozzánk a Győri Balett társulatából. Az év végén pedig előadással zárjuk a 10 alkalmas kurzust - tette hozzá Szalai Judit.

Meglepetés duett és balettkonty

A nyílt napon Tetiana Baranovska és Engelbrecht Patrik táncművészek meglepetés duettel készültek, majd elkezdődött az apró talpúaknak szóló bemutató. Az első órát természetesen bemelegítéssel kezdték. Közben a szülők megkezdhették a beiratkozást, majd a kislányok elsajátíthatták Tüű Barbarától a tökéletes balerina konty elkészítését. A nap végén mindenki Győri Balettes meglepetéssel távozhatott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában