Gálakoncert

2023.06.11. 21:58

A dél-koreai Eun Che Kim nyerte meg a 14. Flesch-hegedűversenyt Mosonmagyaróváron - fotók

A 14. Flesch Károly Nemzetközi Hegedűverseny győztese Eun Che Kim Dél-Koreából, aki huszonöt ország, harmincöt fiatal tehetsége közül emelkedett ki. A vasárnapi gálakoncerten is bizonyította, megérdemelten nyerte el a megmérettetés fő- és több különdíját.

Mészely Réka

A szakmai zsűri az első helyet a dél-koreai Eun Che Kimnek ítélte oda, második a Franciaországból érkező Sara Isabelle Ispas lett, míg harmadik a lengyel-japán származású, Németországban élő Maya Alexandra Kasprzak.

Tizennegyedszer szerveztek nemzetközi hegedűversenyt a város neves szülötte, Flesch Károly tiszteletére. Idén huszonöt ország fiatal zenésze képviseltette magát a rangos megmérettetésen. A harmincöt zenészből az elődöntőt követően tizenketten jutottak a középdöntőbe, majd hatan a szombati döntőbe. Hogy közülük kik lettek a legjobbak, vasárnap este a gálaműsor keretében jelentették be.

A szakmai zsűri az első helyet a dél-koreai Eun Che Kimnek ítélte oda, második a Franciaországból érkező Sara Isabelle Ispas lett, míg harmadik a lengyel-japán származású, Németországban élő Maya Alexandra Kasprzak. Ezen túl számos különdíjat is átadtak a versenyzőknek, köztük több zenekari meghívást.

– Az elmúlt héten olyan tehetéségeket láttunk a színpadon, akikből gyémántok lesznek, vagy már csak nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy gyémánttá váljanak – emelte ki Popielek Éva, a szervező Fejes Józsefné Zenei Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki minden közreműködőnek és versenyzőnek köszönetet mondott. Reményeit fejezte ki, hogy néhány év múlva ismét együtt dolgozhatnak és izgulhatnak a verseny sikeréért: "Hiszen az esztétikai, zenei élmény, melyet a versenyen felcsendülő zene nekünk nyújt, felejthetetlen, felemelő – boldogsággal tölt el mindannyiunkat."

A versenyt Ábrahám Márta zsűrielnök értékelte, felsorolva, milyen készségekkel kell rendelkeznie egy leendő szólistának a stílusismerettől a megfelelő színpadi jelenlétig, ugyanakkor alázatosnak és nyitott embernek is lenni kell.

A hegedűverseny nyertesei a Kovács László karmester vezette Savaria Szimfonikus Zenekarral nyújtottak felejthetetlen zenei élményt az egybegyűlteknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában