Szavalat

2023.04.17. 10:07

Vers- és prózamondó verseny Mosonmagyaróváron - fotók

A mosonmagyaróvári Haller-Iskola adott otthont a hagyományos vers-és prózamondó versenynek a város tehetséges kisdiákjai számára.

Mészely Réka

A Haller-iskola idén is megrendezte hagyományos vers- és prózamondó versenyét a város tehetséges kisdiákjai számára. A rendezvény története 1989-ig nyúlik vissza, a covid okozta korlátozások miatt három év kimaradt. Ezért még nagyobb várakozás előzte meg a megmérettetést. A város iskoláinak alsó tagozatos tanulói két korcsoportban, 1-2. és 3-4. évfolyam vers- és próza kategóriában mutatták meg tehetségüket. Mindannyian lelkesen, felkészülten, szebbnél szebb produkciókkal álltak a zsűri elé, akiknek nagyon nehéz dolguk volt a döntést illetően.

Az 1-2. évfolyamosoknál Varga Ernő (Bolyai), Gulyás Bence Gábor (Ujhelyi) és Balogh Dávid (Haller), prózában Tóth- Mangold Lénárd (Móra), Kammerhoffer Sára (Bolyai) és Pribránszki Bella (Ujhelyi) jeleskedtek.

A 3-4. évfolyamnál versmondásban a legjobb Bolla Dorka (Piarista), Dániel Hanna (Haller), Vokony Linda (Ujhelyi), prózában pedig Varga Róza (Ujhelyi), Konrád Janka (Piarista) és Thurner Lili (Ujhelyi).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában