Hagyományt teremtenek

2023.03.31. 08:08

Szokolay Sándor emlékére tartottak hangversenyt a soproni oktatási intézményben - galéria

A Hunyadi János Evangélikus Óvodában, Általános Iskolában és Alapfokú Művészeti Iskolában tanító művésztanárok hitvallása a nagy magyar zeneszerző hagyatékának megőrzése és életművének átadása a fiataloknak.

kisalfold.hu

Csütörtökön a hangverseny keretén belül a művészeti iskola megalapította a Szokolay-díjat, amelyet minden tanév végén az arra érdemes, kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanuló vagy tanulók kaphatják.

Fotó: Rombai Peter \ RepeszTech

Az eseménnyel hagyományt kívánnak teremteni és minden évben a születésnapján megemlékeznek majd róla, ahogyan halálának évfordulóján közös gyertyagyújtással emlékeznek sírjánál a soproni evangélikus temetőben.

A hangversenyen a tanulók és tanárok mellett, fellépett a Goldmark Énekegyüttes és Koncser-Vargha Dániel, aki Szokolay Sándor utolsó soproni tanítványa volt. Az eseményt megtisztelte jelenlétével a zeneszerző özvegye, Szokolayné dr. Weltler Magdolna és lánya, Szokolay Orsolya is. A Szokolay Sándor Alapítvány minden évben jelentős összeggel támogatja a Szokolay-díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában