4 hétig a gyár területén

2023.01.10. 16:23

Az Audinál álltak munkába a Győri Balett táncosai

Az Audi Hungaria Pipacs rendezvényközpontjában kezdte meg a felkészülést kedden a Győri Balett. A társulat januárban és februárban négy hétre beköltözik a gyárterületre, ahol próbákkal és látványos előadásokkal kedveskednek a négykarikás vállalat munkatársainak. Az Audi Hungaria és a Győri Balett hosszú közös múltra tekint vissza, tavaly ünnepelték együttműködésük 25. évfordulóját.

Simon Roberta

A Győri Balett átszervezi és tömöríti a próbákat a Pipacsban. Új metodikával, prevenciós tornákkal folytatják a felkészülést az idei szezonra.

Fotó: Csapó Balázs

Az Audi Hungaria Pipacs számos rendezvénynek, gálának, sajtótájékoztatónak adott már otthont, a pandémia alatt oltóközponttá is változott. Ezúttal sokak meglepetésére leterített balettszőnyeg várta a sajtó képviselőit, amit a táncosok azonnal birtokba is vettek. Reggeli balettgyakorlatokkal kezdődött a próba Jónás Zsuzsanna a társulat művészeti asszisztensének vezetésével. Majd Tran Viktória, az együttes egyik legújabb tagjától láthattunk lenyűgöző szólót, valamint a méltán híres GisL darab jelenteibe is betekintést kaptunk.

Az Audi Hungaria és a Győri Balett keddi közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy négy hétre a Pipacsban állnak munkába. Németh Kinga a vállalat személyügyéét és szervezetéért felelős igazgatósági tagja arról beszélt, hogy nem is kezdődhetett volna jobban az idei év, mint hogy a Győri Balettel közös együttműködésük szorosabbá fűtésével. - A 2022-es év nem volt egyszerű és az új év is tartogat még kihívásokat, azonban a kapcsolódással, összeköttetésekkel, egymás megértésével újabb lehetőségeket teremthetünk. Vállalatunk elkötelezett a Győri Balett iránt, az együttműködésünk olyan értékeken alapul, mint a precizitás és professzionalizmus. Legyen szó akár táncról, akár autógyártásról, a minőség összeköt minket. A következő négy hétben együtt, a közös otthonunkban alakíjuk a 2023-at,  a táncművészet és az autógyártás területén külön-külön - fejtette ki Németh Kinga, aki arra is kitért, hogy ez magában is egyedülálló, hogy egy művészeti társulat ipari környezetben kap teret és próbálhat. 

 

Világszínvonalon csináljuk mind a ketten azt, amiért felelősséget vállaltunk. Érezzétek itthon magatokat! 

 

- szólt a társulathoz.

Velekei László szerint az Audi Hungaria nem csak méreteiben óriási, hanem a tetteiben is. - 1997 óta járunk közös utat, amiben azonosak az értékrendek. Ahogyan ők sem, mi sem kötünk kompromisszumot, ha a minőségről van szó. 

 

Köszönöm a Győri Balett nevében, hogy az elkövetkező időszakban sem kell kompromisszumot hoznunk, sem a művészetünkben, sem a mozdulatainkban 

 

- fogalmazott a balettigazgató.

- Azt látjuk, hogy a világ változik körülöttünk, és nekünk reagálnunk kell rá. Van egy hitvallásunk: Bármi történjen is a színfalak mögött, abból a néző semmit sem láthat, érezhet. Ebből a gondolatmenetből kezdtük el tervezni a következő évünket - mondta lapunknak. - A kulturális intézmények Győrben megállapodtak abban, hogy próbálják segíteni egymás életét. A Győri Balett ugyan tudna a színház épületében gyakorolni, de úgy gondoltuk, hogy próbáljuk tovább tehermentesíteni a Győri Nemzeti Színházat. Mivel olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a mecenatúra ilyen mélységében jelen van az életünkben, örömmel fogadtuk az Audi Hungaria felajánlását. Viszont várjuk az újratalálkozást, hogy minél előbb a győri közönség előtt is táncolhassunk - tette hozzá Velekei László.

Nemcsak a próbákba, de előadásokba is betekintést kaphatnak az audisok. - Plusz értéket teremthetünk és érdekeséget adhatunk, azzal ha beleláthatnak hétköznapjainkba is. Megtapasztalhatják, hogy egy mozdulattal hogyan jutunk el a produktumig. Bemutatjuk a Mimi, a Movements to Stravinsky, a Romance és Maszkabál előadásainkat. Itt kezdődnek el a próbái a legújabb bemutatónknak is, amit a Liszt Ferenc Kamrazenekarral közösen mutatunk majd be a Művészetek Palotájában, később pedig elhozzuk Győrbe is. Vivaldi Max Richter 4 évszakát koreografáljuk meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában