teltházas koncert

2020.07.21. 11:20

Teltházzal indul újra a zenei évad Eszterházán

Minden jegy elkelt a július és augusztus fordulója első hétvégéjére meghirdetett Eszterháza Szimfóniái XXII. koncerthétvégére a fertődi Esterházy-kastélyba.

kisalfold.hu

Teltház az Apolló-teremben.

Fotó: Eszterháza Központ

Július 31, augusztus 1-jén és 2-án Vashegyi György és világhírű korhű hangszeres együttese, az Orfeo Zenekar tér vissza Eszterházára az 1998-ban megkezdett, Haydn összes szimfóniáját bemutató monumentális sorozatával. A koncerthétvégére annak meghirdetését követően csaknem azonnal minden jegy elkelt – jelentette be Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Teltház az Apolló-teremben. Fotó: Eszterháza Központ

A három koncerten a helyszínen keletkezett szimfóniák mellett L. van Beethoven egy és W.A. Mozart két zongoraversenye is felcsendül fortepianon.

Rangjában, a helyszínhez köthető- és az előadásmód hitelességében is a megszokott eszterházai minőséget ígéri a zenei esemény a kastély Apolló-termében, a járványidőszakot követően méltó újraindulásaként az eszterházai koncertévadnak – tette hozzá Egresitsné Firtl Katalin ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában