Programajánló

2020.05.29. 11:04

Pünkösdi pincejárás a Pannonhalmi borvidéken, kicsit másképp

Idén a szokásostól eltérő körülmények miatt, a koronavírusjárvány következtében a szokásoktól eltérő a pünkösdi pincejárás is, de a korlátozások enyhítésének köszönhetően a pünkösdi hétvégén (május 29-31.) újra megpezsdülhet az élet a Pannonhalmi borvidéken.

Rimányi Zita

Ami nem változik: nyitott pincék, kiváló borok, szép környezet, barátságos hangulat várja az érdeklődőket. Ám ezúttal a pincészetek nyitva tartása, aktuális kínálata és a helyfoglalási lehetőségek miatt érdemes közvetlenül kapcsolatba lépni a borászatokkal vagy figyelemmel követni a Facebook-oldalaikat a friss információk érdekében. A veszélyhelyzetre tekintettel nem közlekedik borvidéki buszjárat, de a szombati napon az utazást hat-nyolc tagú társaságok bortúrás kisbusszal megoldhatják.

A Pannonhalmi Apátsági Pincészet már megnyitotta teraszát, ahonnan szép kilátás nyílik a környékre. A Herold Pince szombaton és vasárnap 13 órától lesz nyitva. A Hangyál Pincészetben Nyúlon szintén nyitva tart a borterasz: május 30-án, szombaton és május 31-én, vasárnap 15 és 21 óra közt várják a borkedvelőket. Asztalt előre lehet foglalni. A Cseri Pincészet is megnyitja kapuit a pünkösdi hétvégén. Ünnepi borkóstolókra lehet jelentkezni, május 29. és 31. közötti időpontokra, de csak előzetes regisztráció alapján és korlátozott létszámban fogadnak vendégeket. Viszont boros és alkoholmentes kóstolócsomagokkal is készülnek.

A Babarczi Szőlőbirtokon is lehetőség lesz kóstolásra és pincelátogatásra Győrújbaráton. Az Ács Pincészetnél borkóstolókra várják az érdeklődőket szombattól hétfőig, 12 és 22 óra között. A részletekről ide kattintva találhatók információk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában