A tiszta környezetért

2024.04.25. 16:48

Szemétszedésre várják szombaton az önkénteseket Győrben, több helyszínen is

Szemétszedésre várják az önkénteseket szombaton reggel 9 órától délig. Több helyszínen segíthetnek a programra látogatók: az újvárosi tavak, és a töltés környékén, Pinnyéden, a régi pinnyédi híd parkolójánál, a Holt-Rábca torkolatánál, valamint a Püspökerdőben is. Erről számolt be csütörtöki sajtótájékoztatóján Szeles Szabolcs alpolgármester, Sziget, Pinnyéd és Újváros északnyugati részének önkormányzati képviselője.

Kisalföld.hu

– Az illegális szemét lerakása társadalmi probléma. A város folyamatosan nagy erőfeszítéseket tesz azért, hogy ez a hulladék ne maradjon a természetünkben. Folyamatosan szervezünk akciókat, ilyen lesz majd ez a szombati esemény is – fogalmazott Szeles Szabolcs alpolgármester, Sziget, Pinnyéd és Újváros északnyugati részének önkormányzati képviselője.

Mint mondta: a Győr-Újvárosi Horgász Egyesület is csatlakozik majd a programhoz, és tagjaikkal közösen vesznek részt az eseményen. Prikler Sándor, a Győr-Újvárosi Horgász Egyesület elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: tagjaikkal mindig óvják a természetet, az egyesület munkatervében szerepel a környezet ápolása.

– Sajnos mindig azt tapasztaljuk, sok az eldobott szemét. Az üdítős dobozoktól a pelenkáig sok mindent találtunk már, a bontott törmeléktől, a fürdőkádig. Az egyesületünknek sok fiatal tagja van, ők szüleikkel együtt vesznek majd részt a szombati programon –mondta el az elnök.

A szombati eseményre várnak minden önkéntes segítőt, a szervezők gondoskodnak a zsákokról, a kesztyűkről, és az összeszedett szemét elszállításáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában