LED-csere

2024.04.23. 14:10

Győr a Zöld Bajnok

A CYEB Energiamegoldások Kft. által szervezett lakossági LED-csereprogramon Győr elnyerte a Zöld Bajnok címet.

Schuller Vivien Csenge

Fotó: Csapó Balázs

A keddi sajtótájékoztatón Dézsi Csaba András, Győr polgármestere elmondta: a LED-csere beleillett a Zöld Győr színes koncepciójába és szeretné ezt a sikeres programot a következő években is folytatni.

Azt is elmondta, 59650 darab régi izzót cseréltek ki Győrben, a LEDek értéke több mint 113 millió forint. Az eddig megtakarított összeg számításaik szerint 71 millióra rúg. A háztartásoknál ez 700 tonna káros anyag kibocsátásának megakadályozását jelenti.

 A polgármester kiemelte: nem csak anyagi segítségre adott lehetőséget a program, hanem a környezetvédelem erősítésére is. Hozzátette: később minden háztartásban LED izzókra szeretnének cserélni a régieket. A sajtótájékoztatón Magyary Ákos a CYEB cégcsoport üzletfejlesztési igazgatója felajánlott minden kiosztott LED után plusz öt forintot a polgármester által kiválasztott nádorvárosi Pásztor utcai Óvodának. Ez az összeg több mint 290 ezer forint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában