Egészségügy

2024.04.13. 16:53

Gyógypedagógia Nemzetközi Napja Győrben

Megünnepelték a Gyógypedagógusok nemzetközi napját Győrben. A szinte nyárias időben sütemény és kávé várta a szakmában dolgozókat. Az eseménynek stílusosan a Café Collis adott otthont.

Dániel Viktória

Győrben a Café Collisban ünnepelték meg a Gyógypedagógia Nemzetközi Napját. Fotó: Csapó Balázs

2017 óta április 13 a Gyógypedagógia Nemzetközi Napja. A győri rendezvényen a szakma fontosságára szerették volna felhívni a figyelmet.

- A korai életszakaszban végzett gyógypedagógia kezelések később bepótolhatatlanok. Az ilyen foglalkozások meghatározóak a segítségre szoruló gyermek további életét és lehetőségeit tekintve – mondta el Orosz Anna, az esemény ötletgazdája. Egy rendkívül sokszínű és rengeteg kreativitást igénylő szakmáról beszélünk. A tapasztalat azt mutatja, hogy még mindig szakemberhiány van, a legtöbben túlterheltek. A frissen végzet fiatalok egy része külföldön keres munkát, és azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyógypedagógusok nem csak gyerekekkel foglalkoznak. A kórházi rehabilitációban, például stroke-on átesett betegek logopédiai fejlesztésében ugyanúgy szükség van rájuk.

Orosz Anna hozzátette, a mai nap egy alkalom, hogy elismerjék a szakemberek munkáját, valamint hogy a szülők egy kávét, tea, sütemény mellett kötetlenül beszélgethessenek a gyógypedagógusokkal tapasztalatokról és lehetőségekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában