Mariska Néni Háza

2024.04.22. 11:00

Fotókiállítás nyílt a világörökségről Hegykőn

A mi világörökségünk című fotókiállításával érkezett Hegykőre, a Mariska Néni Háza - Turisztikai Információs Pont havonta megrendezett eseményére Pellinger Attila erdőmérnök, zoológus, a Fertő-Hanság Nemzeti Park munkatársa.

Kisalföld.hu

Pellinger Attila a fotók készítésének a körülményeit is felelevenítette a kiállítás megnyitóján. Fotó: Mariska Néni Háza

- Rendezvényeink nem titkolt célja, hogy minden előadás, kiállítás érintse a Fertő-tájat és bemutassa azokat az értékeket, amiket ismerni vélünk. Ez alkalomból nem csak a természet, hanem a kulturális és épített örökségünk is előtérbe került - mondta a péntek esti esemény kapcsán Tislér Diána, a Mariska Néni Háza megbízott irodavezetője.

Pellinger Attila, a Magyar Madártani Egyesület Soproni Helyi Csoportjának jelenlegi elnöke és immár negyven éve tagja. A Fertő-Hanság Nemzeti Park Természetmegőrzési Osztályát vezeti, munkájának eredményét - mint például a csodálatos vizes élőhelyeket és madárvilágot - sokan láthatják. A Fertőújlak közelében lévő mekszikópusztai élőhelyrekonstrukciót dr. Kárpáti László, a nemzeti park egykori igazgatója álmodta meg akkori agilis csapatával, aminek Attila is tagja volt.

Pellinger Attila

A fotókiállítás megnyitója azért volt különleges, mert az előadó projektoros vetítésen felelevenítette a fényképek készítésének körülményeit. Azt például, hogy hogyan kellett menteni a fényképezőgépet, amikor a házi bivalyok beleugrottak a sárba, vagy egy-egy képnél hogyan sikerült a legmegfelelőbb fényeket elkapni. A felvételek között látható a most virágzó bíboros kosbor, vagy a jól ismert erdei ciklámen, de készültek fotók Sopronról is, hiszen a város vitathatatlanul befolyásolta Fertő-táj történelmét, kultúráját, építészetét. 

A kiállítás május 11-ig ingyenesen megtekinthető a Mariska Néni Háza - Turisztikai Információs Pont nyitvatartása idején.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában