Közös ügy

2024.04.09. 20:46

Az a cél hogy Győr zöldváros legyen - fotók

Dr. György László kormánybiztos és Kara Ákos országgyűlési képviselő „Közös ügyünk a zöldenergia” címmel tartott sajtótájékoztatót kedden Győrben az Aranypart II - n.

Kisalföld.hu

Fotó: Rákóczy Ádám

- Büszkék lehetünk arra, hogy Magyarország a globális zöld energetikai fordulatnak nem követője, hanem már éllovasa. Magyar családok százezreinek fog megélhetést biztosítani az előttünk álló évtizedekben a zöld-gazdaság. Megalapozzuk hazánk gazdasági növekedését. Üzleti lehetőségeknél fontosabb, hogy az unokáinkra élhető, tiszta és környezetbarát jövőt hagyunk - emelte ki a kormánybiztos.

- Zöld Nemzeti Konzultációt kezdeményeztünk, azért, hogy egy nyelvet beszéljünk és fontos kérdésekben kikérjük az emberek véleményét. Az online kérdőívet április 15-ig lehet kitölteni zoldenergia.kormany.hu oldalon - tette hozzá. - A már kész akcióterveinket és stratégiáinkat a magyarok visszajelzése alapján tudjuk megvalósítani. A zöldgazdaság négy területe: zöldenergia-termelés, tárolás, felhasználás és végül a körforgásos gazdaság kialakítása. Célunk, hogy 2030-ra 90 százalékban széndioxid kibocsátás nélkül állítsunk elő villamos energiát.

Kara Ákos a program győri vonatkozásairól beszélt. -A városvezetéssel tudatos és átgondolt stratégia mentén valósítottunk meg energiakorszerűsítési beruházásokat . Győrben a közintézmények voltak a fókuszban: orvosi rendelők, iskolák, egyetemi épületek kaptak modern és korszerű, energiahatékony fejlesztést - mondta.

- Marcalvárosban és Szabadhegyen is három-három iskolát korszerűsítettünk ennek megfelelően. Az akcióból a Győr környéki falvak sem maradtak ki, sok kistelepülésen újultak meg rendelők. Emellett a vállalatok is fejlesztettek sok tízmilliárd forintból, valamint a városi buszközlekedésben is zöldre váltottunk. A járműállomány megújítása mellett megjelentek az elektromos buszok - emelte ki az országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában