XXI. Motherson Szigetköz Félmaraton és Futókörök Napja

2024.04.05. 07:07

A tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt sportolóra, Mezei Józsefre is emlékeznek Mosonmagyaróváron

Két sporteseményre is várják az érdeklődőket ebben a hónapban Mosomagyaróváron. Az április 14-én szervezik a XXI. Motherson Szigetköz Félmaratont, a régió legnagyobb futóversenyét és 27-én csatlakozik a Lajta-parti város a Futókörök Napjához, melyen a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Mezei Józsefre is megemlékeznek. Erről tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a Városházán.

Mészely Réka

KÉPALÁ - Iváncsics János alpolgármester és Takács László főszervező két sportrendezvényre invitált. Fotó: Mészely Réka

Áprilisban remélhetően sok százan húznak futócipőt Mosonmagyaróváron. Elsőként 14-én a XXI. Motherson Szigetköz Félmaraton és 27-én is: Lajta-parti város is csatlakozott a SZEOSZ által szervezett Futókörök Napja országos rendezvényhez, melynek célja, hogy helyszínenként minél többen, minél több kilométert tegyenek meg bármilyen segédeszköz igénybevétele nélkül, jellemzően futva vagy gyalogolva a verseny útvonalát jelentő rekortán borítású futókörön. Erről sajtótájékoztató keretében beszélt Iváncsics János mosonmagyaróvári alpolgármester és Mosonmagyaróvári Strucc Futóklub Sport Egyesület elnöke, Takács László. 

Iváncsics János elsőként a több mint két évtizedes múlttal rendelkező félmaratonra hívta fel a figyelmet, melyre óvodásoktól nyugdíjasokig minden korosztályt várnak. Ez a megmérettetés távolabbról is vonz ide mozogni vágyókat. Hangsúlyozta: a Futókörök Napja keretében megemlékeznek a kiváló sportemberre, Mezei Józsefre, aki tavaly éppen a rendezvény ideje alatt lett rosszul és életét nem tudták megmenteni. Akkor a megmérettetés bezárásáról döntöttek a helyi szervezők.

 A Lajta-parti városban 2020-ban készült el az Országos Futópálya-építési Program keretein belül a Báger-tó körüli rekortán futópálya, a Báger Ring, mely április 27-én 9-17 között helyszíne a Futókörök Napja programnak.

– Április 6-ig lehet még a Szigetköz Félmaraton 2, 5, 10 és 21 kilométeres távjaira nevezni – hívta fel a figyelmet Takács László főszervező. Arról is beszélt, hogy a 7 éves korosztály alattiak 400 méteren futhatnak, nekik nem kell előzetesen nevezni, számukra ajándékokkal készülnek. Lesz még ugrálóvár, masszázs és újdonságként díjnyertes egészségügyi szolgáltatás. A szervezők 900 futóra számítanak.
– A Futókörök Napja kapcsán szintén lehetőség van előnevezésre a futokoroknapja.hu oldalon.

Itt nem a gyorsaság, hanem a megtett táv fog számítani. Cél, hogy április 27-én 9-17 óra között minél több kilométert tegyünk meg a Báger-tó körül, a futók egy speciális chipes jeladót kapnak ehhez – részletezte a főszervező. 

Idén egyébként húsz város verseng. A három-három legtöbbet futó hölgyet, urat 25.000, 15.000 és 10.000 forint értékű vásárlási utalvánnyal díjazzák. A távot gyaloglással is lehet teljesíteni. Frissítő ponttal is készülnek, izotóniás itallal, vízzel, szőlőcukorral és banánnal. Iváncsics János örömét fejezte ki, hogy a Lajta-parti városban népszerű a futás. Várják az egyesületeket, magánszemélyeket egyaránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában