EzTörténtKisalföld

2024.04.10. 08:06

25 éve levágta a vonat a kezét - Győrben próbálták meg visszavarrni

Kisalföld.hu

10 éve - Jóbolt is megárt a sok

Bőven hagyott maga után takarítanivalót a hirtelen jött égi áldás Sopronban. Félhavi csapadék zúdult a városra néhány óra alatt, szerencsére nagyobb károkat nemokozott. 
Esőre már nagy szükség volt, ezt főleg a kerttulajdonosok érezték, bár ők sem így szerették volna: erőből zúgott végig Sopronon és környékén az égi áldás, a Felső-Lövérekben ráadásul jég is hullott. Ezzel együtt károkról nem kaptunk jelzést, ellenben takarítanivalót bőven hagyott maga után a felhőszakadás. Számos utcát tegnap reggel sár, illetve törmelék borított, s ez több helyen balesetveszélyes is volt, hiszen a kavicson könnyen megcsúsztak az autók. 
 

 

20 éve - Bombaeső hullott 60 éve

Hatvan éve a halál nem válogatott. Gazdag és szegény, nő és gyerek is akadt a halottak között. Elpusztult a szép gyárvárosi és megrongálódott a révfalui templom is. 
A Győri Nemzeti Hírlap így írt a hatvan évvel ezelőtti bombatámadásról vezércikkében. Csütörtök (1944. április13-án— a szerk.) délelőtt 11 óra tíz perckor a légiriadó szirénái bőgtek fel Győrött. Nemsokára hatalmas motorzúgás hallatszott a levegőből. A város utcáin pillanatok alatt megszűnt a forgalom. Hamarosan megszólaltak a légvédelmi ágyúk. Alig múlt el 12 óra, hatalmas suhogással zuhogni kezdtek a bombák a város gyárnegyedére, és főképpen a munkásság által lakott Révfalu városrészére. 
 

 

25 éve - Megpróbálták visszavarrni a roncsolt kezet

A győri Petz Aladár Megyei Kórház kézsebészeti részlegének orvosai megpróbálták visszavarrni a jobb kezét annak a 24 éves fiatalembernek, akit csütörtökön délután ért kis híján végzetes tragédiába torkolló baleset a MÁV győri állomásán.

A kocsirendezőként dolgozó férfi az első vágányon keresztül közelítette meg a második vágányt, amikor egy mozdony elütötte. A szerencsétlen ember a mozdony alá esett, s jobb kezén a jármű két kereke is áthajtott. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában