Helyi közélet

2024.03.15. 19:23

Nárciszültetéssel tisztelegtek a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők előtt Sopronban

Nárciszültetéssel tisztelegtek a gyógyíthatatlan betegségben szenvedők és a hospice-ellátásban részt vevők előtt a Soproni Gyógyközpontban. Az eseményen a kórház közelmúltban elhunyt munkatársairól is megemlékeztek.

Papp Fanni

A résztvevők megemlékeztek a kórház közelmúltban elhunyt, néhai munkatársairól is.

Fotó: Soproni Gyógyközpont

Az eseményen a kórház vezetősége mellett osztályvezető főorvosok és főnővérek, valamint a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány képviselői is részt vettek. 
– A nárcisz a betegségek elleni küzdelem és a hospice-­ellátás szimbóluma. A tavaszi virág a megújulást, a jövőbe vetett hitet, a betegségen való felülkerekedést is szimbolizálja. A nárciszültetés üzenete, hogy segítsük elő az emberi méltóság élethosszig tartó megőrzését, erősítsük a súlyos betegekkel való együttérzést, támogassuk az elesetteket és hozzátartozóikat – mondta el Farkas Andrea ápolási igazgató. 

Fotó: Soproni Gyógyközpont


A résztvevők megemlékeztek a kórház közelmúltban elhunyt, néhai munkatársairól: dr. Szlávik Lajosról, a sebészeti osztály nyugalmazott főorvosáról, dr. Babella Vilmosról, az I-es számú kardiológiai rehabilitációs osztály egykori osztályvezető főorvosáról és Erdősi Vincénéről, a krónikus osztály korábbi főnővéréről. A kegyelet virágait ültették el dr. Németh Vilmos, a belgyógyászati krónikus osztály osztályvezető főorvosa, a tragikus hirtelenséggel elhunyt dr. Bálint Márton András radiológus­rezidens és Nagy Andrea ápoló emlékére. 
Az eseményen dr. Molnár Sándor PhD főigazgató megemlékezett dr. Komornoki Lászlóról, a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány elhunyt kuratóriumi elnökéről is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában