Bizalomra alapuló légkört szeretne

2024.03.23. 08:07

Ismerjék meg az új vezetőt a csornai óvoda élén

Új vezetője van a csornai napközi otthonos óvodának. A város képviselő-testülete tegnapi ülésén döntött a beérkezett pályázatokról.

Cs. Kovács Attila

Tüske Anita vette át az önkormányzati óvoda irányítását. Öt évre kapott bizalmat a képviselő-testülettől. Fotó: Cs. K. A.

Tüske Anita lett a csornai önkormányzati óvoda új vezetője. A város képviselő-testülete csütörtöki ülésén döntött kinevezéséről. Az intézmény néhány hónappal korábban tisztségében megerősített vezetője, Póczik Tamásné tavaly decemberben, váratlanul nyújtotta be lemondását. Az állásra az önkormányzat kiírta a pályázatot, az átmeneti időben helyettesítéssel oldották meg a feladatot. Tüske Anita 2013 óta dolgozik az intézményben, melynek volt vezetőhelyettese is.

– Betekintést nyertem a vezetési, szervezési feladatokba. Úgy gondolom, hogy a mai rohanó világunkban mindenkinek szüksége van egy olyan helyre, ahol állandóság várja és ahol megértésre talál – mondta bemutatkozásként az új vezető óvónő.

– Számomra ez az óvoda, és a gyerekek és szülők számára is az. A szülők legféltettebb kincsüket bízzák ránk, fontos, hogy a jó kapcsolat és a biztonság végig megmaradjon. Vezetőként a bizalomra alapuló és jó légkört megteremtő hangulatot szeretném elérni. Óvodánk múltját ápolni, jelenéről és jövőjéről gondoskodni különleges feladat. Annál is inkább, mert a gyermekek számára az óvoda egy olyan állomás, amely alapul szolgál a további életükhöz.

Tüske Anita vette át az önkormányzati óvoda irányítását. Öt évre kapott bizalmat a képviselő-testülettől. Fotó: Cs. K. A.

Tüske Anita öt évre kapott a képviselő-testület egyhangú döntésével kinevezést. A testületi ülésen szóba került az ovi jelenlegi helyzete is. Kiderült, hogy komoly munkaerőhiány nincs, mivel mindössze két pedagógus hiányzik a létszámból. Rákérdeztek az intézményben tapasztalható légkörre, morális állapotokra is, amivel kapcsolatban elhangzott, hogy nincsenek olyan problémák, melyeket egy jó vezető ne tudna kezelni és megoldani.

Az ülésen a képviselő-testület elfogadta a Csornai Sport- egyesület 2023-ra vonatkozó beszámolóját és megállapították a polgármesteri hivatal idei igazgatási szüneteinek időpontjait is. Szalainé dr. Németh Annamária jegyző elmondta: a rendes szabadságok kiadásának elősegítése miatt hasznos a nyári és téli igazgatási szünet elrendelése.

A nyári öt hét lesz, július 22-től augusztus 23-ig. Ekkor a városháza fél üzemmel működik, csökkentett ügyfélfogadási renddel. A téli teljes leállást jelent, december 23-tól 2025. január 3-ig. Ebben az időszakban csak a halaszthatatlan anyakönyvi ügyekben lehet intézkedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában