EzTörténtKisalföld

2024.03.16. 06:28

Erről írtunk 20 éve - Büntetik az állatkínzókat

Múltidézés megsárgult Kisalföldekkel.

Kisalföld.hu

20 éve – Büntetik az állatkínzókat

Bűncselekmény lett az állatkínzás, ami két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbírsággal büntethető. Az Országgyűlés döntését a győri állatvédők is üdvözölték. Jahoda Maja elmondta nemcsak a kutyák a szenvedő alanyai az embertelenségnek, macskát, lovat, tehenet, disznót is gyakran bántalmaznak a durva gazdák. Sőt, nemrégiben ragacsos egérfogó áldozata lett egy cica, akit több mint háromórás, fájdalmas „műtéttel” tudtunk megszabadítani a furcsa csapdától.

30 éve – Viharos szél

A 80-90 kilométeres óránkénti sebességet is elérő széllökések Győr és Kapuvár térségében több helyen vezetéktartó oszlopokat törtek ki. A leszaggatott faágak a vezetékekhez verődve okoztak szakaszhibákat, szigetelőtöréseket, áramkimaradásokat. A vihar több helyütt fákat csavart ki tövestől, s döntött az úttestre.

40 éve - Műszaki Hetek

Győrött a Technika Házában megnyíltak a műszaki hetek. A rendezvénysorozat jelmondata :Az ember, a környezetvédelem és a technológia” jegyében. Április 21-ig számos előadás hangzott el a kor egyik meghatározó kérdéséről a technika és a természet viszonyáról. A bevezető előadást Szabó Mihály, a megyei pártbizottság titkára tartotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában