Épül az M85-ös

2024.02.15. 11:40

Lezárják az Öntöde utcai vasúti átjárót Sopronban - Mutatjuk az észak-nyugati elkerülő várható nyitásának az időpontját

Az északnyugati elkerülő út összeköttetésének építése miatt a tervek szerint február 19-én, hétfőn lezárják az Öntöde utca és a Terv utca közti vasúti átjárót, ezután mindkét utca zsákutcaként működik.

Bódvai Ildikó

Már májusban szeretnék megnyitni az északnyugati elkerülőt. Fotó Máthé Daniella

Az M85 kivitelezője, az SDD konzorcium a Terv utcában kezdi el a csatlakozás kiépítését, hogy lehetőleg már májusban megnyithassák az északnyugati elkerülőt. A kivitelező kéri, mindenki közlekedjen óvatosan és figyelje az aktuális forgalmi rendet.

Az épülő, mintegy négy kilométer hosszú, 8647 jelű északnyugati elkerülő útnak fontos szerepe lesz a város belső úthálózatának tehermentesítésében. Az új út kétszer egy sávon épül meg, 7,5 méteres burkolatszélességgel. Az M85-öst köti össze az Ágfalvi úttal, így a gyorsforgalmin Ausztriából vagy Győr felől érkezőknek nem kell a belvároson keresztülhajtaniuk, gyorsabban elérhetik a nyugati városrész ipari üzemeit, valamint Bánfalvát, a Lővereket és Ágfalvát.

Már májusban szeretnék megnyitni az északnyugati elkerülőt. Fotó Máthé Daniella

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában