Hat országból érkeztek diákok

2024.02.25. 07:27

Nemzetközi verseny - A matematikát ünnepelték a győri Audi Hungaria Iskolaközpontban

Hat ország több mint 160 fiatalja méri össze tudását az első Nemzetközi Német Matematika Versenyen. Az iskolák a legjobb négy tanulójukat nevezhették a megmérettetésre.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: Kisalföld-archívum

Ír, német, cseh, szlovák és bolgár fiatalok is bekapcsolódtak tegnap a hagyományteremtő szándékkal megrendezett nemzetközi matematika versenybe. Az indulók egy része személyesen Győrben jelent meg a teszt íráson, míg mások online töltötték a feladat lapot.

Az esemény egy időben zajlott a XXXII. Megyei Matematika Versennyel, amelynek szintén az Audi Hungaria Iskolaközpont adott otthont.

- Iskolánkban a matematikát nem csupán a tantermek falai közt használják a diákok. A szabadidős matematika és robotika szakkörökön és a Széchenyi István Egyetemmel közös projektjeink során is használják a tanulók - mondta el köszöntőjében Oláhné Tóth Márta, gazdasági és tanügy-igazgatási vezető.

A megnyitón részt vett dr. Dézsi Csaba András polgármester is aki felidézte, hogy diákévei alatt maga is mennyire szerette ezt a tantárgyat.

- Az Audi és Győr összefonódva egymást erősítve fejlődik. Az Audi mára az oktatás minden szintébe bekapcsolódott. A jövő generációjának oktatását segítve a város önkormányzata áprilisban 150 millió forinttal támogatja az intézményt.

A fiataloknak 120 perc alatt kellett megoldani öt feladatot, ehhez semmilyen segítséget, így számológépet, illetve függvénytáblűt sem haználhattak.

Az eseményen részt vett dr. Horváth Zoltán, a Széchenyi István Egyetem Matematika és Számítástudomány Tanszék dékánja, Csóka Gézáné, a Bolyai Társulat elnöke, és Michael Eichmair, a Bécsi Egyetem matematika professzora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában