Fejlesztések kezdődnek európai uniós forrásból

2024.02.25. 13:47

Megújul a kultúrház - 300 millió forintos beruházások Kapuváron

Közel 300 millió forintos fejlesztési programról tartottak sajtótájékoztatót Kapuváron. Kultúrház felújításáról, játszótér bővítéséről és kerékpút építéséről volt szó. A beruházások a város vonzerejét és versenyképességét erősítik.

Cs. Kovács Attila

Az öntésmajori kultúrház nincs túl jó állapotban. A helyiek nagyon várják a felújítást, mert aktív közösségi élet van a faluban. Fotó: Cs. K. A.

Pályázattal támogatott kapuvári fejlesztéseket jelentett be Hámori György, a település polgármestere. A beruházások érintik az öntésmajori kultúrházat, a Felsőmező utcai játszóteret és az ipari parkot is. Összesen 297,2 millió forintot kapott a célok megvalósítására a város európai uniós forrásból.

– Felújítjuk az öntési kultúrházat, ami a Rábaközi Művelődési Központ részeként működik. Az ipari parkban kerékpárút épül, amire nagy szükség van, hiszen a biciklis közlekedés nem megoldott a területen. Ugyanott egy buszmegállót is építünk. A Felsőmező utcában rendezzük a játszóteret, és tulajdonképpen egyfajta szabadidőközpontot alakítunk ki, hiszen a játékok mellett egyéb eszközöket is telepítünk – tájékoztatott Hámori György. Hozzátette: a munka a Felsőmező utcában kezdődik, a többi feladat előkészítés alatt van.

Henye Zsuzsanna, a művelődési ház igazgatója Öntésmajorról beszélt. Mint kifejtette: a kultúrház épületére ráfér a felújítás. Az alapot kell megerősíteni, illetve elvégzik a teljes külső szigetelést. Lecserélik a tetőzetet, akadálymentesítik a bejáratot, és bent akadálymentes vizesblokkot is kialakítanak. Készül egy rekreációs helyiség, amit különböző sport­eszközökkel rendeznek be.

Az öntésmajori kultúrház nincs túl jó állapotban. A helyiek nagyon várják a felújítást, mert aktív közösségi élet van a faluban. Fotó: Cs. K. A.

– Öntésmajor egy kicsi településrésze Kapuvárnak, de egy nagyon lelkes és aktív közösség él a faluban. Nagyon várják már a felújítást, hogy használatba vehessék a megszépült kultúrházat – jegyezte meg Henye Zsuzsanna.

Hutflesz Mihály, a projekt nyilvánosságáért felelős szakember arról beszélt a beruházásokkal kapcsolatban, hogy Kapuvár versenyképességéhez jelentősen hozzájárulnak a fejlesztések. – Nemcsak egy-egy pontszerű változást idéznek elő, hanem egyértelműen látszik a projektek mögött egy városi koncepció, a kék- és a zöldinfrastruktúrának a fejlesztése, az akadálymentesítési feladatok végrehajtása. Azaz annak az elősegítése, hogy a helyiek könnyebben hozzájuthassanak azokhoz a közszolgáltatásokhoz, melyek korábban nem voltak ilyen elérhetőek. A település jövője ezeken a lépéseken múlik, hiszen a versenyképesség, a vonzerő meghatározó feltételei – fogalmazott Hutflesz Mihály.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában