Érezhető volt

2024.02.03. 09:46

Földrengés Jánossomorján – Egyelőre károkról nem tudnak

Szombaton 6 órakor 2,2 magnitúdójú földrengésről érkezett hír Jánossomorja térségéből. A katasztrófavédelemhez és Lőrincz György polgármesterhez sem érkezett bejelentés kárról.

Mészely Réka

Forrás: Schutterstock

11:00 - Nem adott munkát a tűzoltóknak a földrengés

Nem jelentettek károkat a jánossomorjai tűzoltóknak - közölték megkeresésünkre. Lőrincz György polgármester elmondta, hogy a visszajelzések szerint volt, aki megérezte a földrengést morajlás formájában.  Évtizedenként szoktak kisebb földmozgást tapasztalni - fűzte hozzá.

Korábban írtuk:

A Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Köveslighethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriumának közleménye szerint szombaton 6 órakor 2,2  magnitúdójú földrengés keletkezett Jánossomorja térségében. A lakosság az epicentrum közelében érezhette a rengést, károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.
– Nem érzékeltem földrengést, és egyelőre jelzés sem érkezett károkról – válaszolta Lőrincz György jánossomorjai polgármester érdelődésünkre. 

Földrengést jeleztek a műszerek Jánossomorján. A képen látható eltérés a közölt időponttól abból adódik, hogy a térképen megadott időpontok világidőben (UTC) értendők, melyhez képest Magyarországon a helyi idő a téli időszámítás idején +1 óra.
Forrás: seismology.hu

Legutóbb két napja, csütörtökre virradóan rengett a föld a térségben. Az ausztriai földrengés olyan erejű volt, hogy még Sopronban is lehetett érezni.

Ezeken a helyeken mozdult meg a föld februárban Magyarországon és környező országokban:

Forrás: seismology.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában