Kvíz

2024.01.17. 16:32

Vendéglátás, turizmus a mosonmagyaróvári Glück-iskola kvízversenyén

,,Eszünk, iszunk, utazunk” címmel szervezett háromfordulós kvízversenyt a mosonmagyaróvári Glück-iskola.

Mészely Réka

Idén nagyon szoros volt a mezőny a megmérettetésen, ugyanis 11 iskolából, 50 csapat, összesen 156 tanuló jelentkezett a versenyre.

Fotó: Kerekes István

Idén nagyon szoros volt a mezőny a megmérettetésen, ugyanis 11 iskolából, 50 csapat, összesen 156 tanuló jelentkezett a versenyre.

Bakos Bulcsú iskolaigazgató köszöntőjében arról beszélt, hogy egyre népszerűbb a vetélkedő, melynek célja, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a turisztika és a vendéglátás irányában.

Első helyezést ért el a ,,Vattacukrok” csapat – tagjai Ággova Nina, Frák Izabella, Tóth Letícia, Vágó Karina – a Mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskolából, segítő tanáruk Sallainé Félix Alexandra. A második helyen ,,Utazók” csapat a mosonmagyaróvári Ujhelyi Imre Általános Iskolából, továbbá a ,,A negyedik faj" nevű csapat a Jánossomorjai Körzeti Általános Iskola Klafszky Katalin Tagiskolából osztozott. Az ujhelyis diákokat, Erdős Sándort és Dénes Elődöt Kleé Istvánné készítette fel, a Klafszkyból érkező Mucska Diánát, Jurácsik Melanit, Farkas Gábort, Horváth Mátét pedig Völcsei Anita.

Harmadikként végzett a ,,Queens” csapat a gyömörei Háry László Általános Iskolából. Zsebedicsné Krausz Krisztina segítette Pápai Flórát, Bakódy Lilit és Bakódy Fannit. Különdíjban részesült a mosonmagyaróvári Ujhelyi Imre Általános Iskola, ugyanis 16 csapattal, összesen 41 tanulóval ők indították a legtöbb résztvevőt a versenyen.

A vendégeknek az iskola névadójáról, Glück Frigyesről tartottak egy rövid előadást, melyből megismerhettük a magyar konyha fénykorában, a századfordulón tevékenykedő virilis polgárt, mecénást, az első vendéglátós iskola létrehozóját. A díjazottak az iskola diákjai által elkészített koktélokat, vattacukrot és minifánkokat is megkóstolhatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában