Elkészültek a felújítással

2024.01.11. 12:01

Újranyit az oroszlányi uszoda január végén

Január végén – a gazdasági helyzet okozta egy év kényszerleállás után – újranyit az uszoda a bányászvárosban. Elkészültek a burkolással, festéssel, szigeteléssel és a gépészeti munkálatokkal, jelenleg a szakemberek a vízminőség vizsgálatánál tartanak.

Kisalföld.hu

Németh Gábor, az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. vezérigazgatója fontos kérdéseket tisztázott az oroszlányi Csobbanó uszoda ügyében. Elmondta, a szeptember végi testületi ülés határozata szerint az önkormányzat előirányzott nettó 25 millió forintot az újraindításhoz szükséges munkálatokra, amelyről minden hónapban el kell számolni a képviselők előtt. Emellett párhuzamosan el kell készíteni a 2024. évre vonatkozó uszoda- és strand­üzemeltetési tervet a működéshez szükséges források és a bevételek tervezésével. 

Újranyitás után a belépők ára változik, 15–20 százalékos emelkedés várható. Fotó: kemma.hu

– A képviselői döntés értelmében már ősszel elkezdtük a munkát. A szükséges felújítást elvégeztük. A burkolással, a festéssel és a szigeteléssel végeztünk, azonban nem várt feladatokkal is szembesültünk. Ellenőriztük a vizes és villamos szerelvényeket, a szanitereket, a világítótesteket, amik tisztításával és szükség szerint egyes elemek cseréjével is számolni kellett. Mivel az uszoda 2007-től 2022 végéig folyamatosan üzemelt, és évente csupán egy hét leállás volt, próbát kellett tartanunk – nyilatkozta a vezérigazgató, aki tájékoztatott a sportlétesítmény jelenlegi állapotáról. 

A két ünnep között volt a belső technológiai próbaüzem. – Ez azt jelenti, hogy a szakemberek a sport- és a gyerekmedencét, illetve a jakuzzit is feltöltötték vízzel. Ezután megvizsgálták a vízminőséget, és most a vizsgálatok eredményére várunk. Ennek függvényében nyithat ki az oroszlányi uszoda – mondta Németh Gábor, akinek tervei szerint január vége lesz a nyitás időpontja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában