Túl a tetőzésen

2023.12.15. 16:09

Zavartalan a Duna árhullámának levonulása

Gyurina Zsolt

A Duna csütörtök délután 630 cm-rel tetőzött Kienstocknál. Az alsó-ausztriai szakaszon jelenleg apadó tendencia figyelhető meg a folyó vízjárásában. A Csúnyi tározó töltésének hatására megállt az áradás. 
Nagybajcsnál pénteken a reggeli órákban 524 cm-es vízállásnál 4780 m3/s vízhozam érkezett, az árhullám ezekben az órákban tetőzött. Lassú apadásra lehet számítani: szombat reggelre 490 cm körüli vízállás várható. 

Komárom és Esztergom térségében a tetőző vízszint megközelítheti, de el nem éri az I. fokú árvízvédelmi készültségi szintet (500 cm). 

Győr térségében a vízszint a pénteken nap közben érte el a maximumot. Az apadást várhatóan lelassítja egy a Rábán érkező kisebb árhullám. 

A belvízvédelmi helyzet továbbra is változatlan. Szivattyúzás jelenleg a Bácsai, a Szavai, a Börcsi, a Győrsövényházi és a Gyirmóti szivattyútelepeken zajlik - közölte az ÉDUVÍZIG.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában