Több száz milliós támogatás

2023.12.13. 12:58

Nagyszabású fejlesztés előtt áll az oroszlányi Malom-tó és környéke

Oroszlány Város Önkormányzata 300 millió forint összegű támogatást nyert a Malom-tó környezetfejlesztésére. Ennek megvalósítására az önkormányzat konzorciumi megállapodást kötött az OIH Zrt.-vel.

Kisalföld.hu

A pályázat megvalósítása érdekében szükséges a Városi Klímastratégia és a Zöldinfrastruktúra Fejlesztési és Fenntartási Akcióterv elkészítése, melyek meghatározzák a fejlesztési terveket és összefüggéseket a környezet biológiai aktivitásának javítására. 

A tervezett fejlesztések között szerepel sétányok és közvilágítás kiépítése, játszóterek kialakítása, valamint a kamerarendszer fejlesztése és hidak felújítása is. Fontos hangsúlyozni, hogy a közösségi tervezés folyamatába mind az önkormányzat, mind az üzemeltetők és a lakosság bevonása elengedhetetlen. 

Az Oroszlányi Ingatlanke­zelő és Hasznosító Zrt. aktívan részt vesz a tervezésben, vállalva a városi dokumentumok kidolgozását és a közösségi tervezés koordinálását. 

A beruházásnak köszönhetően a Malom-tó környezete új arculatot nyerhet, és a város lakói számára korszerű, élhető övezet jöhet létre. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában