60 év után szépül meg

2023.12.16. 14:35

Megújul a hivatal épülete Oroszlányban

Megkezdődött a polgármesteri hivatal fejlesztése Oroszlányban. Az elmúlt 60 évben nem történt felújítás az épületben.

Kisalföld.hu

Dr. File Beáta jegyző el­mondta, energetikai szempontból nagyon rossz az épület szerkezete. A hivatal intézményével ellentétben a város többi közintézményében folyamatos volt a fejlesztés. – Az idén a tetőszigetelés a feladat, valamint a klímarendszert is kicserélik – nyilatkozta a jegyző a felújításról, amihez csaknem 27 millió forintos önrészt adott az önkormányzat. Úgy tudjuk, csaknem 500 millió forintos pályázati forrásból fejlesztik tovább az épületet. A háromszintes, lapos tetős, belső udvaros szerkezet vegyes, vasbeton, acél, helyenként teherhordó falas, a homlokzati oldalakon függönyfalas rendszerű. 

– A jövő év feladata az ablakcsere, a külső homlokzati szigetelés, és egy lift beszerelése. Tervezzük még a belső terek és az információ szolgálat felújítását is – tette hozzá dr. File Beáta, aki szerint jóval túllépik a pályázati támogatás összegét, ezért további önköltségre lesz szükség a 2026-ig tartó felújításhoz. 

A polgármesteri hivatal épülete 2026-ra készül el teljes egészében.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában