Késések és járatkimaradások

2023.12.04. 12:16

MÁV: jelentősek a fennakadások a Németországból és Ausztriából érkező vonatok közlekedésében

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint hétfőn is több vasútvonalon nehezíti, lassítja a közlekedést a hétvégi intenzív ausztriai és németországi, München környéki havazás, ezért jelentős fennakadások, késések tapasztalhatók a távolsági és regionális vonatforgalomban - közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.

Kisalföld.hu

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Csapó Balázs

Azt írták, hogy a közlekedési nehézségek még hétfőn is érintik a München, Salzburg, illetve Zürich felől Magyarországra érkező, és Hegyeshalmon, Győrön át Budapestre közlekedő nemzetközi vonatokat (Railjet, EuroCity, EuroNight), továbbá a Budapest felől Ausztria felé ugyanezen irányokba közlekedő nemzetközi járatokat is.
Hozzátették, hogy Budapest és Bécs között biztosított a nemzetközi vonatok közlekedése, azonban előfordulhatnak jelentős késések és járatkimaradások; a németországi vonatok módosított útvonalon, Zell am See felé járnak, és akár 90 perccel hosszabb lehet a menetidő.
Az ÖBB azt javasolja az utazóknak, hogy ha tehetik, halasszák későbbre az utazásukat, a német vasút pedig a München környéki utazások elhalasztását kéri - jelezték a közleményben.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában