Javaslatok

2023.12.21. 10:42

Közmeghallgatást tartottak Sopronban

A soproni városvezetés közmeghallgatást tartott kedden.

Kisalföld.hu

Elsőként Sárvári Szabolcs jegyző ismertette a 2022-ben érkezett kérdéseket, javaslatokat, amelyekkel kapcsolatban idén intézkedett az önkormányzat. Problémaként merült fel többek között a takarékossági intézkedés keretében bevezetett buszmenetrend-változás. Az önkormányzat az újraindítási program részeként a Volán Zrt.-vel az országos és régiós menetrendhez igazodva kialakította az új menetrendet, amely december 10-től lépett életbe. Az eddiginél jobban figyelembe véve az iskolakezdést és a tanítás végét, alkalmazkodva az általános munkakezdéshez, a munkaidő végéhez, a helyközi járatokhoz és a vasúti menetrendhez. Mindemellett több észrevétel érkezett a szelektív hulladékgyűjtő szigetekkel kapcsolatban, amelyekről a jegyző elmondta, hogy az STKH munkatársai napi rendszerességgel ürítik a szemetet. 

Sárvári Szabolcs válaszolt az idén írásban érkezett kérdésekre is, amelyek legtöbbje az utak és a járdák állapotáról, a közösségi közlekedés menetrendjéről és a parkolási problémákról szólt. Végezetül a lakosok személyesen tehettek fel kérdéseket a városvezetésnek. Szó esett a Fertő tó ügyéről, amelyről Farkas Ciprián polgármester elmondta: a beruházás célja, hogy a magyarok úgy használhassák a tó adta lehetőségeket, ahogy azt teszik az osztrákok évtizedek óta. Hozzátette, a tervek szerint tavasszal megnyitják a Fertő tavat a horgászok előtt, s ezzel együtt elindítják az fejlesztés első ütemét, amelynek keretében kialakítják a strandot, a kikötőt és az ökoparkot. Továbbá a jelenlévők kérdéseket tettek fel a csapadékvíz-elvezetésről a Kutya-hegyen, a közvilágításról, új gyalogátkelőhelyek kialakításáról, és felhívták a figyelmet azokra a veszélyekre, amelyeket a járdán közlekedő elektromos rolleresek és kerékpárosok okoznak. Érkezett javaslat fix traffipaxok, illetve a külvárosi részeken buszmegállók telepítésére. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában