Tél

2023.12.23. 14:57

Jön az ár - Lezárják a Móricz rakparti utat Győrben

A Duna és a Rába folyó vízgyűjtő területén lehullott csapadékmennyiség és hóolvadás hatására árhullámra kell számítani Győr város folyóin - közölte a városi útkezelő szombat délután.

Kisalföld.hu

A Mosoni-Duna vízszintje december 22-e óta emelkedik, jelenleg 3 méter 60 cm magasságot jelez az Országos Vízügyi Főigazgatóság által elérhető vízmérce Győrnél, a víz óránként 4-5 cm-t emelkedik.  A főigazgatóság előrejelzése szerint a Mosoni-Duna vízszintje december 23-ról 24-re virradó éjszaka eléri a Móricz Zsigmond rakparti út mélyponti szakaszát, így az úttest víz alá kerül. A mostani árhullám mértéke meghaladhatja a legutóbbi árhullám szintjét - közölte Máthé-Tóth Péter, a Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezete igazgatója.

Hozzátette, az áradás miatt az Útkezelő Szervezet a Móricz Zsigmond rakpart alsó rakparti útszakasz lezárását rendelte el a Kossuth-híd és az Újkapu utca közötti szakaszon szombaton eset 8 órától. Az autós forgalmat a Jedlik és a Széchenyi-hídon át terelik.

A lezárás a Kossuth-hídon a gyalogos és kerékpáros forgalmat nem érinti!

A 6, 9, 19, 29 jelzésű helyi buszjáratok terelőútvonalon közlekednek a Széchenyi hídon keresztül.

Káptalandomb területe a Dunakapu tér irányából a Kossuth-hídon keresztül közelíthető meg.  

A karácsonyi szentmisékre igyekvők figyelmét felhívják, hogy a Székesegyház vagy a Bécsi kapu tér felől, vagy Révfalu irányából a Kossuth-hídon át közelíthető meg szombat este 8 órától.


 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában