Havazás

2023.12.06. 12:12

Gőzerővel takarítják az utakat Győr-Moson-Sopronban - 30 géppel dolgozik a Közút

Ollári Gergely

Forrás: MW archív

Gőzerővel dolgozik a Közút – 315 tonna só az utakon

– Győr-Moson-Sopronban az éjszakai havazás során jelentős mennyiségű hó hullott, ezért kedd estétől már a legmagasabb készültségi fokozatban vannak mérnökségeink. Munkatársaink egész éjjel dolgoztak és már a havazás kezdete előtt gondoskodtak a megelőző alásózásról. Egy balesetről van tudomásunk, a 86-os főúton, Csorna külterületén két személyautó ütközött össze, a burkolat latyakos volt – fogalmazott portálunknak Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. Hozzátette: az éjszakai műszak az alábbi kapacitással végezte a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat Győr-Moson-Sopronban:

  • Csornai mérnökség: 7 dolgozó gép – 110 tonna só
  • Győri mérnökség: 11 dolgozó gép – 83 tonna só
  • Mosonmagyaróvári mérnökség: 5 dolgozó gép – 82 tonna só
  • Fertőszentmiklósi mérnökség: 6 dolgozó gép – 40 tonna só

A kommunikációs osztályvezető portálunknak továbbá elmondta: jelenleg is havazik a vármegyében, most 30 gépünk dolgozik a kezelésünkben lévő közutakon, járhatatlan út nincs, a főutak többnyire latyakosak, a mellékutak havasak, latyakosak és hókásásak. A legfrissebb előrejelzések szerint a vármegye nagy részén még 2-5 cm, a Bakonyban 10-15 cm friss hó várható nap folyamán.

Győrben a tereket, járdákat, kerékpárutakat, buszmegállókat és a gyalogátkelőhelyeket is párhuzamosan takarítják

Folyamatosan dolgozik a teljes állomány Győrben –fogalmazott lapunknak Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. ügyfélszolgálati és kommunikációs csoportvezetője szerdán délelőtt. Mint mondja: az utak jelenleg nedvesek, de járhatóak Győrben. Kézi erővel és teljes gépállománnyal az utakon vagyunk. A tereket, járdákat, kerékpárutakat, buszmegállókat és a gyalogátkelőhelyeket is párhuzamosan takarítjuk. Amíg szükséges, teljes gőzzel dolgozunk, természetesen az utakon csak akkor tudjuk tolni a havat, ha már van elegendő mennyiség – részletezte megkeresésünkre. Hozzátette: napközben jobb lesz a helyzet, mert magasabb lesz a hőmérséklet, aztán mikor lemegy a nap, akkor ismét a síkosságmentesítés lesz a legnagyobb feladatunk. A lakóutcákba is folyamatosan eljutunk, de időbe telik, amíg minden helyszínre odaérünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában