kisalfold.hu videó

2023.12.25. 16:40

Elöntötte a parkolót a Rába - Vízből vontattak ki autókat Győrben + Fotók, videók

A figyelmeztetés ellenére több autó is az árvízveszély miatt lezárt parkolókban maradt. A tűzoltóknak kellett kihúzniuk azokat a vízből, hogy ne sodorja el az ár.

Bella Violetta

Forrás: Olvasó

A katasztrófavédelem munkatársait a Győr környéki árvízi védekezésbe eddig nem kellett bevonni, mindössze délelőtt segédkeztek egy bősárkányi belvizes esetnél szivattyúzni. Ám délután a győri Petőfi híd lábánál hagyott autókat húzták ki az akkor már elöntött területről. 

A Győr-Szol már december 23-án lezárta a területet, és kérte az ott parkolókat, vigyék el járműveiket, mégis több jármű maradt az árvízveszélynek kitett területen. A győri közösségi médiás csoportokban is keresték már az érintett autók tulajdonosait, a jelek szerint nem sok sikerrel. 

A rendőrség hívta segítségül a katasztrófavédelem győri hivatásos szakembereit, mert ők sem jártak sikerrel a tulajok értesítésével, és félő volt hogy az ár elsodorja az autókat. Egy az érintett kocsik közül már lámpáig vízben állt, a többi szerencsésebb helyen - csak kerékmagasságig volt vízben. 

Németh Ramóna a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivője elmondta, a tulajdonosoknak a rendőrséggel kell majd felvenniük a kapcsolatot, ha igényt tartanak az elvontatott járművekre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában