Antall József

2023.12.10. 19:36

Az első szabadon választott miniszterelnökre emlékeztek Mosonmagyaróváron

Halálának évfordulóján Antall József egykori miniszterelnökre emlékeztek Mosonmagyaróváron.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A megemlékezésen Szabó Miklós, a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület elnöke kiemelte, hogy az egyesület évtizedek óta tiszteleg Antall József, a rendszerváltás első szabadon választott miniszterelnöke emléke és politikusi teljesítménye előtt. Idén, halála harmincadik évfordulóján vasárnap délután a Magyaros étteremben emlékestet szerveztek. Megtekintették a mosonmagyaróvári ötvenhatos mártírok 1991. március 23-ai újratemetésről készült filmet, az eseményen Antall József is részt vett.

Megemlékezést Botos Gábor, a megyei közgyűlés korábbi elnöke mondott, tisztelegve a szabadságot, európaiságot zászlajára tűző miniszterelnökre. Vázolta életpályáját, egy olyan személyét, aki a közért akart tenni, aki figyelte a történelem menetét, aki bízott az emberi értelemben és kereste a jót. Botos Gábor kitért Antall József 1991-es mosonmagyaróvári látogatására is.

Megkoszorúzták a miniszterelnök emléktábláját Mosonmagyaróváron a Fő utcában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában