Takarítás

2023.12.28. 18:05

Árvíz, Advent, Szilveszter: nem szűnő takarítási munkák - A Győr-Szol munkatársai nem pihennek

Az adventi vásár felszámolása és a szilveszter egyszerre terhelődik a társaság mintegy kétszáz dolgozójára, amihez még hozzáadódik az árvíz utáni takarítás is.

Bella Violetta

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Nagy Gábor

A vízügyi szakemberek jelzésére várnak, hogy hozzálássanak az ár utáni helyreállítási, takarítási munkáknak – mondta Fischer Imre, Győr-Szol Zrt. Kivitelezési és Városüzemeltetési Igazgatóságának köztisztasági üzemvezetője. 

– Reggel hat órától éjfélig vannak beosztva a kollégák, és a GYHG folyamatosan szállítja el, amit összeszedünk. Elsejére úgy készülünk, hogy mire megnyitják a Szent István utat, addigra mi is elvégezzük a munkánkat. Hajnali kettőtől fogunk dolgozni, hogy a forgalom visszafoglalhassa a területet.

Elbontották az adventi koszorút, és folyamatosan bontják az árusító faházakat a Megyeháza mellett, ami a bontás után marad, az ugyanúgy az ő munkájuk, mint vízkereszt után a mindenki karácsonyfáinak bontása után. – Egész évben van dolgunk: nyáron öntözni kell folyamatosan, a rendezvények miatt is kinn vagyunk, de amikor ünnep van és mások otthon pihennek, nekünk akkor is helyet kell állni.

Fisher Imre hozzátette, ha senki nem dobna el semmit, és figyelnének arra hogy ne púpozzák meg annyira a kukákat, hogy a szél kifújja nem is kellene a földről szedni. Ennek ellenére más városokban járva úgy érzi, Győrben jobban figyelnek a takarításra.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában