Támogatás

2023.12.22. 07:58

A csornai babák gólyahír programjáról tárgyaltak

A fiatal, kisgyerekes családok támogatásával foglalkozott legutóbbi ülésén a csornai önkormányzat képviselő-testülete. A Gólyahír programról tárgyaltak.

Kisalföld.hu

Fotó: Kisalföld-archívum

A városban 2019-ben vezették be az úgynevezett Gólyahír programot, mellyel az újszülött gyermekek gondozásához ad segítséget az önkormányzat. Előbb 20 ezer, később 30 ezer forint értékben kaptak a szülők ajándékot a babaápoláshoz. A helyi védőnők állították össze és adták át a csomagot az érintetteknek. 

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin polgármester a testületi ülésen elmondta: az árváltozások miatt rendszeresen szükség van arra, hogy felülvizsgálják a rendeletet és az összeget. Jelenleg 70 ezer forint értékű a csomag. Most azonban úgy döntött a testület, hogy nem határoznak meg értéket a rendeletben. „Az ajándékcsomag babaápolási szereket és más, a gyermek gondozását segítő tárgyakat tartalmaz az önkormányzat mindenkori éves költségvetésében biztosított forrásig” – szól a rendelkezés. 

Arról is döntöttek, hogy az időközben a vármegyei Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházhoz került védőnők helyett a polgármesteri hivatal munkatársai gondoskodnak a csomagokról. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában