Új szobák

2023.11.23. 14:05

Több mint 220 millióból bővült a gönyűi óvoda - fotók

Jól megtáncoltatták a gönyűi apróságok csütörtök reggel az óvodát ellepő vendégeket, akik az intézmény bővülését ünnepelték.

Barki Andrea

Fotó: Rákóczy Ádám

A vármegyei területfejlesztési keretből 221,12 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás felhasználásával az elmúlt időszakban a Gönyűi Kék Duna Óvoda és Bölcsőde emeletén kialakítottak két foglalkoztató szobát, amely ötven további óvodáskorú gyermek elhelyezését biztosítja a hozzátartozó öltözőkkel, mosdókkal. Az emeleten kapott helyet egy további nevelői szoba, teakonyha, előtér, közlekedő, mely a meglévő emeleti rész közlekedőjével kapcsolódik össze. Az új helyiségek új berendezést kaptak. Az építkezés idején nem volt könnyű az óvodai életet zökkenőmentesen megszervezni, de most már a kibővült, megszépült intézményben zavartalanul tölthetik napjaikat a gyerekek.

– Minden évben táblát avatunk az előző évben született gyermekek tiszteletére. Az elmúlt években mindig negyven felett volt az újszülöttek száma. Van igény az óvodai és bölcsődei ellátásra így mindenképpen indokolt az intézmények bővítése. A bölcsődét az elmúlt években fejlesztettük két csoporttal, most pedig az óvodát 50 férőhellyel. Az óvoda konyháját is felújította az önkormányzat mintegy 100 millió forint önerőből – mondta Major Gábor polgármester.

– A vármegyei területfejlesztési politika egyik célja, hogy eltüntessük a különbséget a nagyvárosok és a kistelepülések között infrastruktúrában, szolgáltatásban. Azt szeretnénk elérni, hogy ugyanolyan életminősége legyen a kistelepülésen lakóknak, mint a nagyobb városokban élőknek – Németh Zoltán a vármegyei közgyűlés elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában