Tizenhárman vannak

2023.11.22. 12:18

Négy újabb segítőt avattak a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem szenátusának jelenlétében a közelmúltban újabb négy hallgató vette át prof. dr. Fábián Attila rektortól a kortárs segítő képzés elvégzését igazoló tanúsítványt. Ezzel csatlakoztak az immár tizenhárom fős csoporthoz.

Kisalföld.hu

A hallgatók részt vettek a Soproni Egyetem által szervezett szakmai felnőttképzésen, amelyen dr. Tóth-Merza Katalin klinikai szakpszichológus, egyetemi docens, dr. Závoti Józsefné egyetemi docens, Ujfaludi Anna tanácsadó pszichológus és Stummerné Nagy Ágnes koordinátor ismertette velük a szakmai tudnivalókat. A hallgatók empatikus hozzáállással, felkészülten vállalják a segítségre szoruló hallgatók támogatását és adott esetben szakemberhez kísérését. 

– A tanúsítványon az egyetem bélyegzője egyfelől valóságos, ahogyan a hallgatókon keresztül is élettel telik meg a kortárs segítés, másfelől jelképes, egy elköteleződést jelent az önkéntes, nemes szolgálat mellett – emelte ki Stummerné Nagy Ágnes az új kortárs segítők bemutatásakor. 

A szenátusi ülésen köszöntötték az új kortárs segítőket: Csibi Laura Annát, Halász Viktóriát, Kovács Ákost és Tutsek Benjámint, akiknek elérhetősége a kortárs segítő csoport oldalán megtalálható. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában