Oktatás és négykarika

2023.11.14. 16:09

Megújult és kibővült épülettel gazdagodott az Audi Hungaria Iskolaközpont Győrben - fotók

Átadták kedden az Audi Hungaria Iskolaközpont megújult épületét. Több mint 1,4 milliárd forintos beruházásból valósult meg a projekt. Az egykori, régi óvodaépület kibővült és teljesen megújult, így korszerű berendezéssel energiahatékony oktatási intézménnyé vált, amelyet a kormány egy milliárd forinttal támogatott.

Simon Roberta

Az épületátadó ünnepséget a 10. A osztály tanulóiból álló csapat látványos és kreatív tánc előadása zárta, majd a hivatalos szalagátvágással átadták a megújult és kibővül épületet. Fotók: Audi Hungaria Iskolaközpont

A német és a magyar himnuszt követően Havassy Tünde, az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a diákokat és a vendégeket az ünnepségen. Kiemelte, hogy az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül az Audi Iskola Győrben. - 50 tanulóval kezdte meg működését az intézmény, mára már 850 diák tanul az iskolában. Az iskolaközpont 500 négyzetméterről 1200 négyzetméterre nőtt, ennek a fejlődésnek egy fontos mérföldköve az új épület – hangsúlyozta.

Julia Gross, Németország magyarországi nagykövete köszöntőjében arra tért ki, hogy az Audi Hungaria Iskola és Óvoda egyedülálló tudásközpont. Hozzá hasonlóan működő intézmény csak 140 van a világon.

Ide olyan fiatalok járnak, akik magas szinten beszélik a német nyelvet. Kiemelkedő, hogy még német érettségire is van lehetőség az iskolaközpontban. Az intézmény hidat képez Magyarország és Németország között – fogalmazott Julia Gross. A beruházás mérföldköveit és az épület átalakulásának pillanatait egy kisfilmen mutatták be majd ünnepi beszédet mondott Deli Daniella, az Energiaügyi Minisztérium klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára.

- Az Audi Hungaria, az iskola és Győr is sokat tesz azért, hogy minél több energiahatékony fejlesztés valósuljon meg a városban. Ezzel illeszkednek a kormányzat klímavédelmi stratégiájához – emelte ki Deli Daniella. Hozzátette: A kormány célja, hogy 2050-re Magyarország klímasemlegessé váljon. Számos lépést teszünk azért, hogy csökkentsük a CO2 kibocsátást és növeljük az energiahatékonyságot. Ezzel is közelebb kerülünk és lépéseket teszünk a zöld átállás felé – tette hozzá klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Utolsóként Németh Kinga, az Audi Hungaria személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja mondta el ünnepi beszédét, akit szoros szálak fűznek az Audi Iskolához, hiszen projektvezetőként vett részt az intézmény létrehozásában. Köszönetet mondott mindazoknak, akik több mint 10 éve segítik és támogatják az iskolaközpontot, részesei sikertörténeteinek, valamint hogy annak idején az oktatás jövőképessége mellett tették le a voksukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában