Új külső

2023.11.28. 14:55

Megújult a soproni vasútállomás irányítótornya - fotók

A Soproni Vasútállomáson egy évek óta tartó folyamat újabb lépcsőfokához érkeztek, ugyanis kedden délelőtt ünnepélyes keretek között adták át a külsejében megújult irányítótornyot.

Varga Henrietta

Fotó: Máthé Daniella

- Évekkel ezelőtt kezdtük el a vasútállomás felújítását, hiszen az a hetvenes években, az akkori stílusban épült és bizony az elmúlt évtizedek nyomot hagytak az épületegyüttesen - hangsúlyozta Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója. Első lépésben az állomás nyugati szárnyát újítottuk fel, tavaly a várócsarnok teljes megújulása történt, az idén pedig a délkeleti szárnyat érintette a felújítás következő szakasza. Az irányítótorony egy teljesen új külsőt kapott, amely a külső burkolat tekintetében az óratoronnyal megegyező. Megújult a tetőszigetelés illetve egy üveg erkélyt is kialakítottunk, ahonnan a kollégák, akár kintről is megszemlélhetik a vonatforgalmat.

- Itt természetesen a felújítássorozat nem áll meg, hiszen van még mit tennünk. Egyrészt a perontetőre is ráfér a felújítás, hiszen ezen is nyomott hagyott az idő, a peronrendszert is szeretnék átalakítani a vágányhálózattal együtt, egy kapacitás bővítést szeretnénk végrehajtani, hiszen a Bécs elővárosi forgalomhoz csatlakozik Sopron és már nem elegendő a mostani kapacitás, nagyobb gyakorisággal közlekedő vonatot kell abba az irányba átengednünk és ehhez kapcsolódik ez és kapcsolódik a Harka-Sopron közti vágánykapacitás növelési is, amely egy második vágány építését jelenti. Ugyancsak a jövő évben elkezdett tervünk a P+R parkolónak a bővítése és napelemekkel való lefedése, hiszen előtérben van a gazdaságos és energia hatékony működtetése - osztotta meg lapunkkal a jövőbeni terveket a vezérigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában