Fiatalok és idősek közös programja

2023.11.08. 10:20

Generációk találkozása a tatai Vaszary János Általános Iskolában

Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzatának szervezésében, a vármegyei identitásprogram részeként Tatán rendezték a „Generációk találkozása” elnevezésű programot a Vaszary János Általános Iskolában.

Kiss T. József

Az egész napos eseményre több száz érdeklődő érkezett a fiatal és az idősebb korosztályok képviseletében egyaránt, hogy közös programokon, szellemi és sportvetélkedőkön vegyenek részt. A rendezvény fő célja a különböző generációk közötti kapcsolattartás erősítése volt, a szervezők szándéka szerint támogatva a korosztályok önértékelését, fizikai és mentális frissességét, nem utolsósorban lehetőséget adva az együttműködésre, tapasztalatcserére, a családi kötelékek erősítésére, az egymásra figyelésre és a közös gondolkodásra. A Vaszary-iskola tornatermében Michl József polgármester mondott köszöntőt, hangsúlyozva, hogy a generációk együttműködése természetes része az életnek, s csak akkor lehetünk igazán boldogok, ha abban az életkorban akarunk igazán jónak lenni és kiteljesedni, amiben éppen vagyunk. 

 

Az esemény programjai között szerepelt sport- és szellemi vetélkedő, kézműves-foglalkozások, színpadi műsorok, egy előadás az időskori képzési lehetőségekről, valamint a Magyarock Dalszínház elő- adásában Made in Hungária című musical bemutatója. A megyei identitásprogram záró eseményét Popovics György, a Komárom-Esztergom Vármegyei Közgyűlés elnöke nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a projekt során megvalósult rendezvényekkel ténylegesen a vármegyét, az itt zajló életet és az itt megtalálható számtalan értéket akarták bemutatni, valamint népszerűsíteni. „Szívünket-lelkünket beleadtuk a programsorozatba, s a »Generációk találkozása« is azért jöhetett létre, mert az irányító hatóság nagyra értékelte azt a munkát, amit elvégeztünk, ezért külön lehetőséget nyújtott számunkra, hogy a »Generációk találkozása« programunkat megszervezzük és megtartsuk” – fogalmazott Popovics György. 

A találkozó jó alkalmat adott arra, hogy a különböző korosztályokhoz tartozók együtt kapcsolódjanak ki, sportoljanak, vetélkedjenek.

Vármegyénk önkormányzata az identitásprogram részeként elkészített egy 76 részes Vármegyejáró filmsorozatot is, amelynek epizódjai a vármegye egyes településeit mutatják be. A kisfilmeket a Mivármegyénk YouTube-csatorna Vármegyejáró lejátszási listájában tekinthetik meg az érdeklődők. 

A komáromi Magyarock Dalszínház fergeteges musical- előadásával, a Made in Hungáriával ért a csúcspontra és zárult le pénteken este Tatán a vármegyei önkormányzat Generációk találkozása című rendezvénye. 

A csapatok ajándékait, a sok-sok könyvet, különböző belépőket vármegyénk kastélyaiba Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke és Romanek Etelka alelnök adták át. 

A szellemi vetélkedő csapatainak sorrendje

1. Szabadidő, Környe, 2. Agymenők, 3. Mocsai agytekerők, 4. Mocsai szellemeskedők, 5. Csipet csapat, 6. Agymanók, 7. Tatai vetélkedő kisbajtársak, 8. Dózsakerti Nyugdíjas Klub. Az ügyességi sportvetélkedő eredménye: 1. Mókus Raj, Epöl, 2. Kertvárosi Szeretet, 3. Tatai sportoló kisbajtársak, 4. Mocsai Mozgolódók, 5. Dózsa- kerti Nyugdíjas Klub, 6. Szabadidő, Környe, 7. Ízes Bukták. 
A program a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat „A mi megyénk, a mi világunk” című TOP-pályázatának keretén belül valósult meg. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában