Ipar és kereskedelem

2023.11.08. 16:28

Előadás és eszmecsere az innovációról a győri kamarában - Magyarország gazdasági találkozási ponttá vált - fotók

A kamarai kis- és középvállalkozásokkal foglalkozó munkacsoportjának vendége volt dr. György László, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium kormánybiztosa szerda délután a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében.

Bella Violetta

Dr. György László kormánybiztos a magyar KKV-k innovációs törekvéseinek ösztönzéséről és térség gazdaságfejlesztési lehetőségeiről beszélt, valamint azoktól a jövőbeni együttműködésekről, melyek hosszútávú lehetőségeket nyújthatnak a kis- és középvállalkozások számára az innováció terén

Dr. György László az érvényesülő trendek közül kiemelte: blokkosodik a világ, és a koronavírus válság felértékelte az ellátási láncok ellátásbiztonságát.

 

A blokkosodás nyertesei mi magyarok is vagyunk, látszik ez azon, hogy a 34. legnagyobb exportot bonyolítjuk a világban úgy, hogy 95.-ek vagyunk a lélekszám szerinti rangsorban.

Elmondta: a vegyipar és járműipar veszélyeztetett helyzetéből kivételt képezhet országunk és a kelet-közép európai régió, ami az Egyesült Államok és Kína után a legnagyobb egységes piac a világon.

Miután a nemzetközi piaci trendekről és az azokat meghatározó gazdasági jelenségekről beszélt a kormánybiztos, a kis- és középvállalkozásokkal foglalkozó munkacsoportnak volt lehetősége kérdezni is az konzultáció témájában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában