Kompromisszumos megoldás

2023.10.21. 08:05

Újabb információk derültek ki arról, hogyan lesz fizetős az Árkád parkolója - Mutatjuk a részleteket

November közepétől sorompó fogja megállítani a vásárlókat: fizetős lesz az Árkád Győr bevásárlóközpont parkolója. Róna Bálint, az Árkád centermenedzsere azt mondta, azon voltak, hogy a vásárlókat a lehető legkedvezőbben érintse az újítás, de már szükséges volt a lépés.

Kisalföld.hu

A győri Árkádnál 1200 parkoló várja a vásárlókat. Fotó: Kisalföld-archívum

Mint arról elsőként beszámoltunk, bő évtized után újra fizetős lesz a győri Árkád parkolója. 1200 hellyel gazdálkodik egyébként a bevásárlóközpont, de karácsonykor, húsvétkor, kuponnapokkor a duplájára is szükség lenne.

– Három dolog befolyásolta a döntést: egyrészt vannak, akik egész nap itt parkoltatják az autóikat, az itt lakók és az erre dolgozók. Kiemelt napokon hétvégén, kuponnapokon, húsvét vagy karácsony környékén ezért nincs hely. De az összes piaci versenytársunk is így járt el és a városi zóna is elért bennünket, mindezek lépéskényszert idéztek elő.

A tájékoztatás szerint az első óra ingyenes, a második óra 200 forint, a harmadik óra megkezdésétől pedig 400 forint óránként a parkolás ára. – Az átlagos vásárló kettő és 600 forint között fog fizetni, aki tartósan szeretne itt állni, annak a zsebébe kell nyúlni. Jegy nélkül működő rendszámfelismerő rendszert építenek ki. Fizetéskor a rendszámot beütve lehet rendezni a parkolást. Az eljárás így papírmentes, ami nemcsak környezetkímélő, de a vásárlóknak is könnyebbséget jelent, ha nem kell egy cetlire vigyázni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában