Otthoni internet, vezetékes telefon és kábeltévé

2023.10.05. 17:58

Több magyar településről kivonul a Telekom - Egy nagyvárost és három falut érint a változás Győr-Moson-Sopronban

Új szolgáltatóhoz kerülnek a Magyar Telekom ügyfelei egy sor hazai településen, igaz, a cég közölte: az érintett falvakban és városokban nem mindenkit passzolnak le a ViDaNetnek. Azoknak viszont, akikkel meglépik, sok változásra kell számítani - hívta fel a figyelmet a Leet.hu szakportál.

Kisalföld.hu

Fotóillusztráció: MTI

A németországi Telekom magyar vállalata részletes tájékoztatót adott ki arról, hogy mi történik az ügyfelekkel. Indoklás mondjuk nincs, csak annyi, hogy „a Magyar Telekom Nyrt. és a ViDaNet Zrt. között létrejött üzleti megállapodás” miatt történik.

A következménye pedig az, hogy az otthoni szolgáltatásokat 2023. december 1-jétől másik cég biztosítja a településeken. Fontos, hogy a terület átadásával az ott élők telekomos mobil előfizetései nem változnak. Az otthoni internet és vezetékes telefon viszont a ViDaNet érdekeltségébe kerül, illetve nem lesz elérhető a a Telekom kábeltévé szolgáltatása (ezzel együtt a Filmklub és a TVGO) sem.

Mit kell tennie a Telekom ügyfeleknek?

„A szolgáltatásokat jogviszony megszakítás nélkül, az előfizetői szerződések lényeges feltételeinek változása nélkül, változatlan havi díjon fogja biztosítani a ViDaNet Zrt” – áll a Telekom közleményében.

Ha az ember nem tesz semmit, akkor az internet és a telefon kapcsán minden megy tovább úgy, ahogy eddig volt, csak más név alatt, de a kábeltévé kapcsán új szerződéseket kötnek. Erről az új szolgáltató további tájékoztatást ígért a leendő ügyfeleknek, akiket még a december 1-jei átállás előtt megkeres.

A változásokat bővebben itt taglalja a Telekom.

A Telekom ezekről a településekről köszön el hamarosan Győr-Moson-Sopronban:

- Mosonmagyaróvár

- Dunakiliti

- Győrújfalu

- Vámosszabadi 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában