Halottak napja 2023

2023.10.31. 13:25

Körjáratok - Elektromos kisbusz segíti az időseket a győri köztemetőben

A Győr-Szol Zrt. tájékoztatása szerint érdemes előre informálódni az ünnepek alatti parkolásról, temetői nyitvatartásról. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat.

Ollári Gergely

A nádorvárosi temetőben hagyományosan rengetegen látogatják meg elhunyt szeretteiket mindenszentekkor Győrben.

Fotó: Csapó Balázs

A szolgáltató az ünnepek előtti napokban megerősített létszámmal dolgozott a köztemetőkben a falevelek összegyűjtésén, elszállításán. A szilárd burkolatú utakat géppel, a kavicsosakat kézzel tisztították, folyamatosan szállították el a temetőkből a hulladékot is.

A győri köztemetők november 5-ig egységesen 7 és 20 óra között látogathatók. A Nádorvárosi és a Szabadi úti köztemetőbe október 31-én és november 1-jén reggel 7 és délelőtt 11 óra között hajthatnak be autóval az arra jogosultak. A temetői autóforgalom csökkentése, a nehezen mozgó látogatók segítése miatt elektromos kisbusz is közlekedik ezeken a napokon a Nádorvárosi köztemetőben. A járatok a régi ravatalozó elől indulnak és körjáratszerűen közlekednek a temetőn belüli főbb utakon. A rászorulók igényeik szerint szállhatnak arra fel és le. Minden győri köztemetőben november 1-jén délelőtt 10 és délután negyed 5 között gondnoki szolgálat működik majd.

A Nádorvárosi köztemető régi bejáratánál, a felújított burkolatú piactéren és a Szentlélek téri bejáratnál lesz koszorú- és virágárusítás, míg a Szabadhegyi köztemetőnél virágbolt üzemel. November 1-jén, szerdán a Jókai, a Révai, az Árpád, a Vásárcsarnok, a Dr. Petz Lajos és a Kodály parkolóházban, a Dunakapu mélygarázsban, valamint a Fürdő téri parkolóban a szokásos, érvényben lévő díjakért lehet parkolni. Ugyanezen a napon a városban a felszíni fizetőparkoló-hálózat, valamint a Széchenyi István Egyetem P5 és P6 jelű fizetőparkoló-zónájának beállói díjfizetés nélkül vehetők igénybe.

A győri vásárcsarnok szerdán zárva tart, ezen a napon a Dunakapu téren sem lesz a szokásos piacnap. A Barátság Sportpark szerdán korlátozott nyitvatartással üzemel. A kiszolgálólétesítmény zárva lesz, míg a játszótér, a futópálya és a park további sporteszközei használhatóak.

A köztemetőknél fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani. Senki se hagyjon a gépkocsiban látható helyen értéket, a sírokra vagy a kút mellé se tegyék le még rövid időre sem értékeiket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában