Fejlesztések

2023.10.04. 07:00

Iskolabútorokat és sporteszközöket kaptak a lébényi, mecséri, bezi iskolák

Huszonötmillió forint értékben vásároltak iskolabútorokat és sporteszközöket a lébényi, mecséri és bezi iskolákba, amiket egy 614 millió forintos projekt során infrastrukturálisan is fejlesztettek.

Mészely Réka

Kovács Gábor, dr. Nagy Adél és Sárvári István szólt a projektről.

A mintegy 614 millió forint összköltségű, Lébényt, Bezit és Mecsért érintő projekt keretében 25,2 millió forint értékben vásároltak eszközöket az érintett települések oktatási intézményeibe. Ezeket mutatták be sajtónyilvános eseményen Kovács Gábor lébényi polgármester, dr. Nagy Adél, a Győri Tankerületi Központ tankerületi igazgatója és Sárvári István iskolaigazgató jelenlétében. 

A fejlesztésnek köszönhetően összesen több mint 600 iskolabútort, így többek között táblákat, tanulóasztalokat és székeket, továbbá sporteszközöket, bordásfalat, torna- zsámolyt, tornaszőnyeget, labdákat szereztek be a lébényi iskola két telephelyére, valamint a bezi és a mecséri oktatási intézményekbe. 

A projekt keretében az említett iskolákat infrastrukturálisan is fejlesztik, célul tűzve ki a minőségi neveléshez-oktatáshoz és a mindennapos testnevelés igényeihez illeszkedő feladatellátási helyek kialakítását. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában