Alapkőletétel

2023.10.13. 20:16

Huszonnégy férőhelyes bölcsőde épül Kópházán

Ünnepélyes keretek közt rakták le pénteken az új bölcsőde alapkövét Kópházán, amely mintegy 282 millió forintból valósul meg. A hiánypótló intézmény várhatóan jövő szeptemberben meg is kezdheti a működését.

Papp Fanni

Fotó: Máthé Daniella

Huszonnégy férőhelyes bölcsőde épül Kópházán, amely várhatóan jövő szeptemberben meg is kezdheti a működését. Az új intézmény mintegy 282 millió forintból valósul meg kormányzati támogatással. Az új, hiánypótló intézmény alapkövét ünnepélyes keretek közt rakták le pénteken, melyen részt vettek önkormányzati képviselők, Grubits Ferenc Kópháza polgármestere, Barcza Attila országgyűlési képviselő és Firtl Mátyás volt országgyűlési képviselő.

- Régóta vártunk és dolgoztunk azon, hogy bölcsőde létesüljön a településen, melynek kivitelezési munkálatai megkezdődtek. Az új intézmény Kópháza központjában kapott helyet. A beruházásra kormány mintegy kettőszázötvenhétmillió forintos forrást biztosított, amelyet az önkormányzat tízszázalékos önrésszel egészített ki. Az új bölcsődében két csoportszoba kerül kialakításra, amely huszonnégy gyermek befogadására alkalmas. Továbbá a forrásból beszerezzük a működtetéshez szükséges tárgyi eszközök is - részletezte Grubits Ferenc. Hozzátette, az intézmény további öt új munkahelyet biztosít majd.

Barcza Attila köszöntő beszédében hangsúlyozta, az új bölcsőde létesülésével Kópházán minden 21. századi infrastrukturális követelmény megvalósul. - Sopron és térségében sok szorgalmas ember dolgozik, és sokan szeretnének itt élni, de jellemző az is, hogy a családok minél hamarabb visszamennek a munkaerőpiacra. Azt gondolom, hogy amilyen környezet itt létrejön egy igazi otthon lesz a legkisebbek számára is. Azonban egy kisebb település esetében gondolkodni kell azon, hogy hosszútávon hogyan lesz fenntartható. Nem aggódom Kópháza esetében, hiszen itt vagyunk Sopron agglomerációjában és hosszútávon ez az intézmény százszázalékban ki lesz használva - mondta az országgyűlési képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában