Mi történhetett?

2023.10.18. 11:23

Halálos harckocsi baleset Alsó-Ausztriában – 24 éves őrmester veszítette életét

Az alsó-ausztriai Allentsteig településen lévő katonai gyakorlóterületen a hét elején történt a tragédia. A harckocsit Felső-Ausztriába szállítják, hogy kivizsgálják a baleset okát - írta a vaol.hu.

Kisalföld.hu

Forrás: Stamberg News

A harckocsi vezetője és a személyzet három tagja az allentsteigi tó környékén lévő katonai terepen gyakorlatozott hétfőn. Eddig tisztázatlan okból azonban a lánctalpas jármű letért az útról, áttörte a hídkorlátot és átesett a töltésen. Egy 24 éves őrmester beszorult és meghalt. Egy másik hivatásos katona és további két katonai segítő megsérült - számolt be a noe.orf.at.

Forrás: Stamberg News

Kedd délután sikerült a balesetet okozó járművet kiemelni a meredek terepről - ez nagy a fák és a növényzet miatt nagy odafigyelést igényelt.  

A Szövetségi Hadsereg két páncélozott mentőjárműve végül visszaemelte a roncsokat az útra. A rendőrség nyomrögzítése után, a járművet a felső-ausztriai Welsbe szállítják át. A bázison a Fegyverzeti és Technológiai Hivatal munkatársai vizsgálják át a járművet – nyilatkozta a lapnak Michael Bauer, a Szövetségi Hadsereg szóvivője. - A baleset oka egyelőre tisztázatlan, három forgatókönyv képzelhető el. Műszaki-, emberi hiba, vagy a környezeti hatások. Az időjárási vagy terepviszonyok miatt is történhetett a baleset.

Forrás: Stamberg News

A legénység három túlélő tagját kiengedték a kórházból. A körülményekhez képest jól vannak, a családjuk körében gyógyulnak. A pszichológus segítségét azonban bármikor kérhetik.  

Az érintett, ausztriai hadsereg legkorszerűbb harckocsiját, a szabályoknak megfelelően egy katona vezette. Michael Bauer kiemelte, ahhoz, hogy valaki vezetői engedélyt szerezzen, több hetes intenzív kiképzésen kell részt vennie - írta a vaol.hu. 

Forrás: Stamberg News

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában