Megszépült a tér

2023.10.25. 17:28

Átadták a Fekete István Csodaparkot Mosonmagyaróváron - Fotók

Fekete István Csodapark nevet viseli a mosonmagyaróvári Fekete-iskola előtti zöldterület, melyet szerdán adtak át. 115 millió forintból újították fel, mellette egy 32 férőhelyes parkolót is kialakítottak.

Mészely Réka

Fotó: Mészely Réka

Három ütemben épült meg a Fekete-iskola előtti zöldterület a Dzsungelország Kft. tervei alapján 115 millió forintból. Márkusné Hardi Gabriella iskolaigazgató kiemelte: az intézmény főbejárata és az előtte lévő park szépült meg, tereprendezéssel, faültetéssel. Egy rendezett, fás, térkövezett terület jött létre 32 kerékpártárolóval, padokkal, hulladékgyűjtőkkel, ülőkavicsokkal, sakkasztalokkal, forgó székekkel.
A park nevére pályázatot írtak ki a Fekete-iskolások körében. Több mint hatvan ötlet érkezett, abból választottak az elődöntőre 25-öt. Árvay István polgármester az ünnepségen jelentette be, melyik név lett a nyerő: a 4. a osztályosok lehettek a "keresztszülők", ők a Fekete István Csodapark nevet találták ki, nyereményük egy állatkerti kirándulás.

A városvezető kiemelte: fontosnak tartja az önkormányzat, hogy jó példával járjon elő a zöldterületek rendezésében, hogy minőségi felületek jöjjenek létre. Egy harminckét férőhelyes parkolót is kialakítottak zöld szigetekkel.
A parkban fákat, évelő növényeket ültettek, növényágyásokat alakítottak ki. Burkolatot cseréltek az iskola előtti sétányon, közösségi tér jött létre, felújították a füves területet, berendezési tárgyakat helyeztek ki, a közvilágítást is korszerűsítették. Napágyak, forgó székek, hulladékgyűjtők, boulderfal  is helyet kapott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában