Közlekedés

2023.09.14. 19:43

Retró hétvége sem lesz a kisiklások miatt a Bakonyban

A nyári mozdonysiklások miatt a vonal egy szakaszán a vizsgálatok lezárultáig az M41-es sorozatú mozdonyok nem közlekedhetnek.

Kisalföld.hu

Az egyik kisiklott szerelvény. Fotó: Police.hu

A MÁV-Start által szervezett Veszprémi retró hétvége elnevezésű esemény korábban meghirdetett vonalaként szerepelt a Veszprém-Győr (11 számú) vasútvonal. A vasúttársaság csütörtökön közölte, hogy a nyári mozdonysiklások miatt a vonal egy szakaszán a vizsgálatok lezárultáig az M41-es sorozatú mozdonyok sajnos nem közlekedhetnek, más retró mozdonytípusok pedig a műtárgyak tengelyterhelése, valamint a domborzati viszonyok miatt nem alkalmasak a vonalon való közlekedésre. Ezért a hétvége programját újratervezték, a 11-es vonal helyett a Székesfehérvár-Komárom vonalon közlekednek különleges szerelvényeik.

A hírhez tartozik, hogy ugyancsak törölték a Bakonyvasút Szövetség a MÁV-Start retro hétvégéjére tervezett Veszprémvarsány-Pápateszér különvonatait.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában