Vissza nem térítendő uniós támogatás

2023.09.19. 16:02

Pályázati forrásból zöldül Komárom

Közel 600 millió forintot nyert a város a TOP Plusz részeként a zöldfelületek fejlesztésére és egy zöldszabad­időpark kialakítására.

Kisalföld.hu

A vissza nem térítendő európai uniós támogatásból a szabadban, zöld környezetben eltölthető programok lehetőségeit szeretné bővíteni az önkormányzat. 

A projektben három beruházás valósul meg három különböző helyszínen: zöldszabad­időpark létesül a Csillagerőd mellett, fitneszparkot alakítanak ki a Kállay Ödön parkban és egy új játszótér kap helyet a Frigyes laktanya környezetében. 

A zöldszabadidőparkban lesz kerékpáros tanpálya, kosárpályák, kutyás park és szánkódomb; de helyet kapnak a pihenést szolgáló parkelemek is, mint a napozódomb, a gyümölcsliget, a gyepes ösvények és a tanösvény. A fitneszpark a felnőtt korosztálynak készül, míg a játszótérre több korosztályt is szórakoztató eszközök, játékok kerülnek ki. 

Növekszik a helyreállított vagy újonnan telepített gyepfelület, valamint fákat, gyümölcsfákat, cserjéket ültetnek és vadvirágos réteket telepítenek Komáromban. A projekt 2026 nyarára készülhet el. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában