Felkészültek

2023.09.19. 14:44

Már fűtenek Győrben, ha kérik a lakók

Barki Andrea

Forrás: Pixabay

A közszolgáltatási szerződéseknek megfelelően szeptember 15-én megkezdődik Győrben a távhőszolgáltatás rendelkezésre állási időszaka – tájékoztatta honlapján a fogyasztókat a Győr-Szol Zrt. – A nyári hónapokat kihasználva a Távhőszolgáltatási Igazgatóság elvégezte a betervezett karbantartási, felújítási munkákat a fűtőerőműben, a távhőhálózaton, a hőközpontokban, így a fűtés indítására felkészült a vállalat.

A jogszabályok és közszolgáltatási szerződések szerint a szolgáltató szeptember 15-e és a következő év május 15-e között áll a felhasználók rendelkezésére.

A jogszabályok és közszolgáltatási szerződések szerint a szolgáltató szeptember 15-e és a következő év május 15-e között áll a felhasználók rendelkezésére. Ebben az időszakban a felhasználók arra hatalmazták fel a társaságot, hogy épületükben a szolgáltató az időjárástól függően indítsa, illetve leállítsa a fűtést. Az általánostól eltérő fűtést a lakóközösség közös képviselője írásban kezdeményezhet. Ha egy hőközpontról egy épület kap ellátást, akkor a távfűtést a közös képviselő kérésére a szolgáltató 24 órán belül elindítja. Ha egy hőközpontról vagy a hőközponton belül külön fűtési blokkról több épület kap ellátást, akkor az épületek tulajdonosi közösségeinek képviselői legalább 70 százalékának egyetértése szükséges a távfűtés indításához.

Szeptember 15-ig a fogyasztóknak is be kellett fejezniük a tulajdonukban levő, távhőrendszerről kiszolgált fűtő és melegvíz berendezések felújítási munkáit. Ezt követően a szolgáltató csak rendkívüli esetben, a társasház közös képviselőjének hozzájárulásával engedélyez átalakítási munkát, és üríti le ehhez a fűtési rendszert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában